Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Krize v Pardubicích pokračuje. Asistent Čáslava se urazil, že nemůže posílat na led beky. ‚Týden jsme ho neviděli,‘ říká kouč Bělohlav

Sport

  5:00
Pardubice - Po nedělním debaklu 0:7 v Třinci se pozice trenéra pardubických hokejistů Radka Bělohlava pořádně otřásala. Jeho možný vyhazov řešila i dozorčí rada klubu.

Odvolaný trenér hokejistů Pardubic Radek Bělohlav. foto: Dynamo Pardubice

KOMENTÁŘ: Šílené kroky v Pardubicích. Fanoušci nadávají legendě i primátorovi, Salfickému hrozí pěstmi

Zazněly též výtky na jeho angažovanost v českobudějovickém klubu, který by teoreticky mohl Pardubice v extralize nahradit v případě jejich sestupu.

Radek Bělohlav ovšem na pátečním tréninku společně s kolegou Otakarem Janeckým normálně řídil přípravu na víkendový dvojzápas s pražskou Spartou a brněnskou Kometou. Scházel jen druhý asistent Petr Čáslava, který se s hlavním koučem nepohodl.

Po tréninku se Bělohlav vůbec poprvé vyjádřil k tomu, co se v poslední době kolem klubu děje (například si fanoušci po nedávném zápase s Plzní počkali na sportovního manažera a asistenta trenéra), i k možné změně v realizačním týmu.

„To už žádná změna není. Tady to poslední dobou probíhá tímhle způsobem,“ konstatoval Bělohlav. „Je to hodně nepříjemné, hráče od toho zkoušíme oprostit. A my trenéři to zkusíme zvládnout,“ pokračoval.

Jak vnímáte to, že primátoru Pardubic Martinu Charvátovi z důvodu možného střetu zájmu vadí, že jste osobně zainteresován v českobudějovickém hokeji? (Radek Bělohlav je jednatelem společnosti CB Hokej 2013 s. r. o., která provozuje lední hokej v Českých Budějovicích, pozn.red.)
V tomto směru všichni věděli, ještě než jsem podepsal smlouvu, jak to máme. Myslím, že to naopak dokonce kvitovali a dělali z toho přednost. V této chvíli té reakci nerozumím. Co k tomu mám říct.

Berete to jako „podpásovku“, svého druhu podraz?
No... Já moc nerozumím otočení v tomto směru. Do politiky se nemíchám, jestli to chtějí pro něco využít... Nechápu to. Všichni o tom vědí. V tenhle moment to nepředstavuje žádný problém mezi kluby, nějaká spolupráce mezi nimi i byla a profitovaly z toho i Pardubice - při hostování Klozáka (útočníka Jana Kloze) a podobně. Je to jejich reakce, já to neovlivním. Co s tím mám dělat.

Petr Čáslava

Můžete ze svého pohledu říct něco k tomu, co psal Petr Čáslava na Instagramu?
Co psal na Instagramu?

Neslo se to v duchu, že jste mu před posledním zápasem v Třinci vzal obránce, které měl na starosti, a že už to tudíž nebude dělat...
Jako hlavní trenér jsem koučoval zápas. To je všechno. Ano, on v tomto zápase neposílal hráče na led. Ale myslím, že jako hlavní trenér můžu v tomhle směru udělat rozhodnutí. Popravdě řečeno, nerozumím tomu.

Na pátečním tréninku Čáslava nebyl. Platí tedy, že v realizačním týmu už dál nefunguje?
Od víkendu jsme ho neviděli.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!