Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Šílený přehmat rozhodčích. V NBA si nevšimli, že míč proletěl obroučkou a Houston ztratil ‚vyhraný‘ zápas

Sport

  7:00
san antonio - Tak tohle si trojice rozhodčích v NBA za rámeček nedá. V úterním texaském derby mezi San Antoniem a Houstonem (135:133, 2. PP) nepostřehli necelých osm minut před koncem základní hrací doby, že hvězda hostujícího týmu James Harden, jenž zaznamenal v zápase 50 bodů, zasmečoval míč do koše.

Naštvaný James Harden. foto: Reuters

NBA si podmaňuje mladičký Dončič. Je pro mě zde lehčí skórovat než přes tvrdé obrany v Eurolize, tvrdí

Houston by v případě uznání koše vedl už o 15 bodů a možná by tedy o svůj náskok a tím i o výhru v zápase nepřišel. Jenže sudí si mysleli, že se míč odrazil od obroučky mimo koš. 

Jenže to se stalo až poté, co už míč proletěl obroučkou a vrátil se z vnějšku pomocí síťky znovu nad koš. 

A jelikož sudí nevyslyšeli kouče Rockets Mika D’Antoniho, který požadoval hned po Hardenově koši uplatnění trenérské výzvy a přezkoumání situace na videu, rozhodlo se vedení Houstonu podat oficiálně protest proti úterní porážce.

Podle televizní stanice ESPN požadují, aby se 7 minut a 50 sekund zbývajících do konce normální hrací doby od inkriminovaného momentu hrálo znovu.

Zástupci Rockets prý předpokládali, že se chybou rozhodčích bude zabývat vedení ligy a zasáhne. Když se tak nestalo, rozhodli se protestovat.

Po podání protestu mají oba týmy pět dní na předložení důkazů. Komisionář zámořské ligy Adam Silver pak má dalších pět dní na vynesení verdiktu. 

Autor: