Hlavní obsah

Ben Affleck chystá film o zvěrstvech v Kongu

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

Ben Affleck bude režírovat drama King Leopold’s Ghost, které je inspirováno skutečnými historickými událostmi. Zprávu přinesl internetový magazín Deadline Hollywood. Scenáristou chystaného snímku bude Farhad Safinia (Apocalypto).

Foto: Profimedia.cz

Film bude režírovat Ben Affleck.

Článek

Vycházet bude ze stejnojmenné populárně-naučné knihy amerického historika a novináře Adama Hochschilda, podle níž byl v roce 2006 natočen dokumentární film v režii Pippy Scottové a Oreet Reesové. Děj filmu bude zasazen do belgické kolonie na území dnešního Konga na konci 19. století, kterou ovládal Leopold II. Temná éra země ve střední Africe se vyznačovala rabováním drahých surovin a terorizováním tamějších domorodců. Belgický panovník a faktický vládce Svobodného konžského státu se tehdy díky drancování kaučuku a slonoviny stal nejbohatším mužem světa.

Snímek se zaměří na odpor tamějšího obyvatelstva, který podnítil amerického misionáře, britského investigativního novináře a irského špiona, aby Konžany v odboji podpořili a informovali o dění v této zemi.

Ačkoli je Ben Affleck známější coby herec (Armageddon, Pearl Harbor, Zmizelá), posledních více než dvacet let se věnuje i psaní scénářů a režii. Mezi jeho nejúspěšnější počiny se řadí životopisný thriller Argo, který získal tři zlaté sošky americké akademie, a psychologické drama Dobrý Will Hunting, za něž společně s Mattem Damonem obdržel Oscara za nejlepší původní scénář.

Affleck v současné době připravuje filmovou adaptaci povídky Svědek obžaloby spisovatelky Agathy Christie, podílet se bude také na scénáři historického snímku The Last Duel režiséra Ridleyho Scotta.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám