Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Výbuch v Prešově má 7 potvrzených obětí: Došlo k porušení předpisů, tvrdí hasiči

Výbuch v Prešově má 7 potvrzených obětí: Došlo k porušení předpisů, tvrdí hasiči
Zdroj: extra.cz
+ Dalších 5 fotografií
tragédie v prešově
Třetím největším slovenským městem Prešov včera otřásl silný výbuch a požár se hasičům podařilo uhasit až v ranních sobotních hodinách. Do této chvíle se hovořilo o pěti obětech, ale podle slovenského Denníku N. se počet obětí vyšplhal již na sedm. Prešovský krajský ředitel HaZZ Ján Goliaš hovoří o porušování předpisů.

Slovenské město Prešov se jen stěží vzpamatovává z mohutného výbuchu panelového domu, ve kterém zahynulo podle posledních informací sedm lidí a dalších čtyřicet bylo zraněno. Slovenská policie se nechala slyšet, že dokud nebudou zpod trosek vyproštěny všechny oběti, nebudou zveřejňovat přesný počet mrtvých, ale nevylučují, že by se mohl ještě zvýšit.

Prešovský krajský ředitel HaZZ Ján Goliaš potvrdil, že hasiči v roce 2017 nesouhlasili s opravou domu, který měl vlastní kotelnu, protože byly porušené předpisy a nesplňovaly hasičské standardy.

Řeknu to natvrdo. S opravami celého bytového domu hasiči nesouhlasili. Byly porušeny některé předpisy, to mohlo způsobit i pád schodiště, kvůli kterému jsme nemohli provádět evakuaci. Byla to svévůle majitelů domu,“ prohlásil Ján Goliaš.

Goliaš také řekl, že včera se hasiči soustředili hlavně na zásah a dnes dohledávají oběti. Podle hasičů bude nyní nezbytné prohledat každý byt a nalézt nebo vyloučit případné další oběti. Nejdříve však musí stav bytovky posoudit statik.

"V nejbližších dnech a týdnech tam civilisté nebudou moct jít. A ani lidé, kteří byli evakuováni z okolních bytovek, se ještě dnes nebudou moct vrátit domů," dodal.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy