Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Petra Křivková Svoboda se těší na Vánoce: Miluju, když to Ježíšek trefí

Petra Křivková Svoboda se těší na Vánoce: Miluju, když to Ježíšek trefí
Zdroj: Instagram
+ Další 3 fotografie
ROZHOVOR
Sympatická moderátorka TV Nova Petra Křivková Svoboda má vánoční čas hodně ráda. Redakci eXtra.cz ve velkém vánočním rozhovoru prozradila, jaké pohádky miluje, jaké dárky jí udělají radost a zda se hodlá přecpat vánočním cukrovím.

Kolik peněz se chystáte investovat do letošních Vánoc?

Teprve se chystáme psát Ježíškovi, takže uvidím, jaké budou představy. Navíc nám letos přibyl do rodiny k Ráchelce ještě syn Edíček, takže je jisté, že dárků bude letos více, než bývávalo. Ale pro mě a manžela je právě syn ten nejkrásnější dárek, moc si ho užíváme.

Jaký nejcennější dárek jste kdy dostala?

Já dostávám pravidelně od dcery Ráchel krásné výrobky z kroužku korálkování, který vede její paní učitelka, a vždycky doslova zírám, co všechno jsou schopné vytvořit. Vždy mě potěší, když mi Ráchel své výrobky přinese s tím, že je dělala pro mě. Také ráda kreslí a vytváří různá přáníčka, takže to vše schováváme na památku a myslím, že něco podobného možná najdu i pod stromečkem.

Jsou pro vás cennější dárky vyrobené vlastníma rukama?

Jako každá žena mám samozřejmě ráda hezké dárky, ale rodiče vědí, že nic tak nezahřeje u srdce jako to, že na vás myslí vaše dítě a snaží se vás potěšit, jak nejlépe umí.

Jaká je vaše nejoblíbenější česká pohádka?

O princezně Jasněnce a létajícím ševci, tu jsem si, zejména v dětství, nikdy nenechala ujít. Ráda mám i S čerty nejsou žerty nebo Deváté srdce.

Jaké vánoční jídlo nesmí chybět na vašem stole?

Určitě nesmí chybět to tradiční, kapr a bramborový salát a vinná klobása. Jinak máme většinou i řízky, až se kapr přejí.

Pečete cukroví?

Nejsem v pečení zrovna profík, ale naštěstí máme s kamarádkami každoročně tradici v pečení cukroví a snažíme se vždycky udělat nějakou klasiku, ale i zdravější varianty cukroví. Teď mě napadá, že by to letos chtělo na svátky chlebíčky, pamatuji si, jak moje maminka každý rok zamlouvala dopředu v obchodě veky, aby je mohla udělat. (směje se)

Máte ráda sladké, musíte se během Vánoc krotit v jídle?

Nemám s tím problém. Zato v těhotenství jsem na sladkosti měla větší chuť. Takže jsem si po porodu musela kromě svižných procházek naordinovat i pár návštěv u zubaře.

Snad nic vážného...

Vůbec, naštěstí můj pan doktor Lacina z Centra dentální péče je úplně bezbolestný a precizní.

Jaké vánoční zvyky doma dodržujete?

Už jako děti jsme dostávaly pod talíř šupinu z kapra a rozkrajovaly jsme jablko. Rádi také zpíváme koledy, dcera hraje na klavír, tak letos to budeme mít i s hudebním doprovodem. Hezký zvyk je také lití olova a od manžela nesmí chybět pusa pod jmelím.

Co vás na Vánocích nejvíc štve, irituje?

Asi jako většinu, že v dnešním komerčním pojetí občas postrádají spontánnost. Prostě se daný den očekávají dárky a všichni se za nimi honíme, abychom naplnili očekávání a nikdo nebyl zklamaný.

A proč je naopak milujete?

Protože mají specifickou sváteční atmosféru. Svět okolo se na chvíli zklidní, lidé tráví chvíle společně a v rodinném kruhu. A když se Ježíšek „trefí“ a rozzáří dětem oči, to jsou okamžiky, které mám moc ráda.

Televizní program na Vánoce najdete tady.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy