Suárez umí vytvářet krásu i zády k brankáři: Trenér mi říká, že neumím hrát jednoduše

Suárez umí vytvářet krásu i zády k brankáři: Trenér mi říká, že neumím hrát jednoduše

Barcelona vede aktuální tabulku španělské LaLigy, ale Real ji dýchá nebezpečně na záda. Počet bodů je stejný, rozhoduje zatím skóre. A ofenzivní hráči katalánské celku se zdají být při chuti. Dokládá to i sobotní výhra 5:2 s Mallorkou, která nabídla celou řadu hezkých branek. A tu, kterou vstřelil uruguayský útočník Luis Suárez, dokonce hráč označil za jeho nejlepší trefu v kariéře.

Po prvním poločase bylo prakticky rozhodnuto. Již na začátku utkání to odstartoval Griezmann, poté přidal dvě hezké trefy Messi. Hosté snižovali zásluhou Budimira, ale jen krátce před změnou stran se ke slovu dostal také Suáraze. Po narážečce patičkou přehodil brankaře soupeře a připsal si vskutku výstavní trefu.

Hvězdou večera byl opět jeho týmový parťák Lionel Messi, který zaznamenal hattrick, ale trefa Suáreze snesla také přísná měřítka. Vždyť samotný hráč ji označil za nejhezčí branku své kariéry. „Hezčí gól jsem zatím nedal. Věděl jsem, že tam moc prostoru není a možností je málo. Zkusil jsem zasáhnout patou a vyšlo to. Chtěl jsem to za každou cenu dohrát,“ popisoval svou trefu uruguayský útočník.

Suárez přišel do Barcelony z Liverpoolu a stále patří k účinné palebné síle katalanského velkoklubu, přestože se stále častěji hovoří o jeho konci na Camp Nou. „Kouč Valverde mi říká, že mi občas chybí jednoduchost. Jako bych vyhledával stále složitější zakončení,“ uculovala se tvář základní sestavy. „Dávat takové branky zvyšuje naše sebevědomí. Máme za sebou další skvělý zápas a jsme rádi, že se nám teď daří,“ dodal Suárez.