Vrací se podzim? Zimní počasí potrápí Česko, pak si vezme pauzu

Po chladném týdnu se Česko dočkalo víkendu, při němž teploty dnes dosáhnou až 10 stupňů. Příští týden se sice citelně ochladí, ani to ale nevydrží dlouho. Nadcházející víkend nás opět čeká oteplení.

Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav. Ta ukazuje, že po dnešním oteplení se teploty začnou postupně propadat.

V průběhu týdne dosáhnou denní maxima místy dokonce pouze jednoho stupně. Teploty v noci pak klesnou i na mrazivých -5 stupňů.

Ani tyto teploty ale nevydrží dlouho. Od středy dojde k postupnému oteplování a příští víkend se na teploměrů může opět objevit až 10 stupňů.

Bude sice oblačno až zataženo, přechodně místy polojasno a místy se objeví občasný déšť nebo déšť se sněhem, od vyšších poloh srážky i sněhové. Nejnižší noční teploty ale vystoupají až na 3 stupně a ke konci víkendu dosáhnout pod desetistupňovou hranici.

Související

Více souvisejících

Počasí

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy