Hlavní obsah

Pussycat Dolls jsou zpět. Chystají nové skladby i turné

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrátit se na hudební scénu v roce 2020 je přitažlivé i kvůli kulatému letopočtu. Neodolala mu americká ženská kapela Pussycat Dolls, jež svůj návrat oznámila minulou sobotu a ve velkém stylu. Vystoupila v klasické sestavě ve finále televizního pořadu X Factor a kromě starších skladeb uvedla i novinku React.

Foto: ČTK/AP

Pussycat Dolls na snímku z letošního listopadu.

Článek

Na pódiu se vedle sebe představily Nicole Scherzingerová, Carmit Bacharová, Ashley Robertsová, Jessica Suttaová a Kimberly Wyattová. Jediná z původní šestice, která na pódiu chyběla, byla Melody Thorntonová. Podle ní není ten správný čas na návrat, nicméně dívky pro ni místo v kapele hlídají a věří, že se později připojí.

O comebacku Pussycat Dolls se začalo mluvit už v roce 2018, ale tehdy z toho ještě nic nebylo. Na lámání chleba došlo minulý týden, kdy pětice v rozhovoru pro britské rádio Heart potvrdila, že nahrává novou hudbu a připravuje koncertní turné na britských ostrovech.

„Už je to dlouhá doba, ale cítím, že teď je ten pravý čas na to, abychom ukázaly světu, co to znamená být Pussycat Dolls,“ konstatovala Scherzingerová.

Pussycat Dolls zažily rychlý úspěch. Dívčí šestice (později pětice) vznikla v roce 2003 a vydala pouze dvě alba, přesto se jí podařilo vyprodukovat řadu globálních hitů. V roce 2010 měla za sebou úspěšné Doll Domination Tour, nicméně po vnitřních neshodách náhle ukončila své působení.

Oficiální verze zněla, že zpěvačky chtěly jít vlastní cestou. Každému však bylo jasné, že důvodem rozpadu byly zejména vysoké ambice Nicole Scherzingerové, která nadto vždy toužila být středem pozornosti.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám