Někdo zaplatil za fotografii Babiše z října 2013. A potom? Obnažené holky, šestky silikony, bradavky jak na dlani

08.12.2019 11:35

Andrej Babiš je dalším významným mužem, který je obětí virtuálního útoku na sociální síti, jako se to před časem stalo majiteli PPF Petru Kellnerovi. Princip je přitom úplně stejný. Neznámá skupina si vybere snímek z veřejného prostoru, dá k němu nějaké motto a nechá ho sponzorovat. Pokud na daný reklamní vzkaz kliknete, ocitnete se ale v úplně jiném světě. Zbraň proti podobnému útoku de facto neexistuje.

Někdo zaplatil za fotografii Babiše z října 2013. A potom? Obnažené holky, šestky silikony, bradavky jak na dlani
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády ČR Andrej Babiš zúčastnil konference Setkání lídrů českého stavebnictví a vystoupil zde s projevem

„Největší sociální síť dlouhodobě bojuje s falešnými reklamami na virtuální měny, které slibují rychlé zbohatnutí. Například pomocí obchodování s bitcoinem. Reklamy navíc často zneužívají známé tváře miliardářů, jejich obětí se stal i nejbohatší Čech Petr Kellner. V Nizozemsku teď Facebook kvůli podobným reklamám prohrál soud," uvedl před několika dny web iDnes.cz.

ParlamentníListy.cz ovšem v neděli zaznamenaly, že podobná taktika se nevyhýbá ani premiérovi Babišovi. Skupina "All Year Round", která nemá na sociální síti Facebook ani jednoho fanouška (!) a byla vytvořena 24. listopadu 2019, začala sponzorovat vzkaz, který se týká právě zakladatele ANO. Inzerce je velmi jednoduchá. Je na ní výřez dávného (VIDEO je z roku 2013) Babišova účinkování v pořadu Show Jana Krause a doprovází ji krátké sdělení: „Šel v národní televizi a předváděl vše". Pakliže na aktivní odkaz kliknete, antivirový systém jako hrozbu žádnou stránku neotevře.

Kam vás zavede sponzorovaný vzkaz s premiérem Babišem?

Anketa

Stíhání Babiše obnoveno. Co by mělo nastat?

hlasovalo: 36212 lidí
Pokud se ale podíváte na detaily výše zmíněné skupiny, naleznete na ni velmi zvláštní obsah. Jako hlavní článek neznámý admin vybral čtveřici obnažených dívek a titulek "Are these the 20 hottest Czech women?" V překladu jde o otázku, jestli tyto dívky patří mezi nejvíc sexy Češky. A pokud kliknete i na tento odkaz, dostanete se na prapodivný soupis fotografií a osobností údajně českého původu. Tak například je tu jistá Anetta Keys, prý pornoherečka, nebo modelka Petra Němcová. V menu najdete také sekci manželek: vybírat můžete z arabských či afrických.

Firma, která web údajně provozuje, se nachází v Las Vegas a souvislost mezi placenou inzercí na Facebooku, kterou úmyslně nebudeme otiskovat, a Andrejem Babišem, prakticky neexistuje.

I přes výše popsané skutečnosti inzerci označilo palcem nahoru 145 uživatelů Facebooku a pod fotografií se nachází řada diskusních příspěvků.

„Kdo umí, ten umí. My nekecáme, nestávkujeme jak tupé stádo, my makáme. Andreji, vzhůru do dalšího volebního období. Už teď máš můj hlas jistý," napsal jeden z nich. „Seriál Česka: začal to Viktor Kožený, pak Krejčíř a nyní Babiš," uvedl jiný. A do třetice z podivných ohlasů na ještě podivnější reklamu? „Ta národní televize je jen na papíře..."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…