Hlavní obsah

Kapela Zakázaný ovoce uctila památku Johna Lennona písní a klipem

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli, v den devětatřicátého výročí smrti Johna Lennona, představila pražská kapela Zakázaný ovoce pilotní singl Za naše sny z připravovaného alba. To vyjde v první polovině příštího roku a kapela si ho nadělí k patnáctým narozeninám.

Klip skupiny Zakázaný ovoce k písni Za naše snyVideo: archiv kapely

 
Článek

V novém videoklipu ztvárnili muzikanti speciální vojenskou jednotku, která se ocitla ve válečném konfliktu. Píseň je ovšem odkazem na mírové hnutí jednoho ze členů legendárních Beatles, které vzniklo už před půl stoletím.

Zpěvák Yaris k tomu dodává: „Píseň má dvě poselství. Není jen o aktuálních válkách ve světě, což je téma, které se nás jako země aktivní v určitých mezinárodních organizacích blízce dotýká, ale je také metaforou obyčejných rozepří mezi lidmi. Možná někomu pomůže uzavřít staré sváry a nadechnout se do nových dnů tak jako mně.“

V klipu se objevuje i Lennonova zeď v Praze, která před měsícem dostala novou tvář a stala se oficiální venkovní galerií.

V roce 2020 oslaví Zakázaný ovoce patnáct let existence, a kromě nové desky potěší své fanoušky i rozsáhlým koncertním turné. To odstartuje letními festivaly a protáhne se až do podzimu, kde se připravuje větší klubové turné s kapelou Jaksi Taksi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám