Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pašeračka Tereza a její druhé smutné Vánoce: Stráví je v cele s chladnokrevnou vražedkyní

Pašeračka Tereza a její druhé smutné Vánoce: Stráví je v cele s chladnokrevnou vražedkyní
Zdroj: extra.cz
+ Dalších 5 fotografií
heroin
Kdyby věděla, jaká muka bude za mřížemi prožívat, zřejmě by nikdy heroin nepašovala. Tereza Hlůšková (23) je v Pákistánu už téměř dva roky a stejně jako loni, i letos doufá v to, že stráví Vánoce v Česku se svou rodinou. Její šance na splnění tohoto snu jsou ovšem minimální a svátky stráví se čtyřmi dalšími vězeňkyněmi, z nichž jedna je obávanou vražedkyní.

Vánoce jsou svátky klidu a pohody, pro Terezu Hlůškovou budou však už druhým rokem svátkem smutku a zoufalství. Nepravomocně odsouzená pašeračka stále doufá, že se dostane domů, její šance na propuštění jsou ale malé a místo zdobení stromečku s rodinou stráví Štědrý den s několika dalšími spoluvězeňkyněmi, z nichž jedna je podle informací serveru Expres.cz vražedkyně.

Ačkoliv je Pákistán islámskou zemí, křesťanským vězeňkyním je povoleno oslavit Vánoce podobně, jako by je slavily na svobodě. Mohou si tedy pochutnat na večeři a chybět nebude ani malý dáreček. Spolu s Terezou je kromě vražedkyně budou slavit ženy, které jsou, stejně jako ona, zapleteny v drogových kauzách.

Hlůšková platí ve vězení za tamního miláčka. Vzhledem k jejímu špatnému psychickému stavu se o ni ostatní spoluvězeňkyně starají a snaží se ji utišit či rozveselit. Obzvláště období před svátky je pro Terezu náročné - na rozdíl od ostatních vězeňkyň totiž není se svou rodinou v kontaktu ani po telefonu, její hovory by se totiž věznici prodražily.

Česká pašeračka se nedávno dočkala i dobré zprávy, která ji v těžkých chvílích drží nad vodou. Od soudu jí totiž přišel předčasný dárek v podobě schválení žádosti o urychlené jednání. Hlavní líčení bylo soudkyní ustanoveno na 18. prosince, v ten den by se Tereza měla dozvědět, zda je podle soudu její odvolání oprávněné, či ne.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy