Hlavní obsah

Německá Lufthansa prodala evropskou část své cateringové divize Švýcarům

Německá letecká společnost Lufthansa dokončila prodej evropské části své cateringové divize LSG Group švýcarské společnosti Gategroup. Součástí prodané divize je i dodavatel baleného jídla Evertaste a řetězec obchodů Ringeltaube. Výši transakce aerolinky neoznámily. Prodávané podniky zaměstnávají 7100 lidí a loni vykázaly tržby 1,1 miliardy eur (28 miliard korun).

Foto: Stein Silas, Reuters

Dvě letadla Airbus A380 společnosti Lufthansa na letišti v Mnichově. seen at Munich Airport.

Článek

Prodej cateringové divize je součástí nové strategie soustředit se pouze na leteckou dopravu, uvedly německé aerolinky.

Součástí uzavřené dohody je i společný podnik s Gategroup na poskytování cateringu na letištích v Mnichově, Frankfurtu nad Mohanem a Curychu. Lufthansa v něm má menšinový podíl.

Lufthansa kvůli stávce ruší 1300 letů pro 180 tisíc cestujících

Ekonomika

„V Gategroup jsme našli nového majitele evropské části LSG, která se soustřeďuje hlavně na catering,” uvedl šéf Lufthansy Carsten Spohr. Společnost tak bude mít podle něj „lepší vyhlídky na budoucí investice a další příležitosti k rozvoji”.

Prodej zbytku skupiny LSG plánuje Lufthansa zahájit na začátku roku 2020.

Letos v květnu společnost LSG oznámila, že plánuje soustředit výrobu z celé střední Evropy do CTParku Bor na Tachovsku. Starosta Boru Petr Myslivec tehdy uvedl, že z osmi desítek zaměstnanců se má provoz do několika let rozšířit až na 1000 pracovníků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám