Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trpišovský v Dortmundu: Pro mě obrovský svátek. Nevím, jestli budu spát

Kotel jako nikde jinde na světě. Pro trenéra Pražanů Jindřicha Trpišovského bude zápas závěrečného 6. kola základní skupiny Ligy mistrů v Dortmundu absolutním vrcholem a splněným snem. Zároveň se ale nechce jen bavit.

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

"Těším se obrovsky, těší se samozřejmě i celý tým. Ten stadion je nádherný. Myslím, že kulisa je jedna z nejlepších v Evropě. Já se těším na všechny evropské zápasy, zvlášť ve skupině, kterou jsme měli, ale tohle pro mě osobně bude obrovský svátek. Nevím, jestli budu den předtím spát," řekl Trpišovský.

Dortmund patří mezi jeho nejoblíbenější kluby hlavně proto, že jej v minulosti vedl jeho trenérský vzor a nyní kouč Liverpoolu Jürgen Klopp. "Doufám, že se nebudeme jen kochat stadionem, ale budeme hrát i fotbal a budeme nebezpeční. Mám tři vysněné stadiony v Evropě a jeden sen si v úterý splním. Takže pro mě absolutní vrchol," doplnil Trpišovský.

Vestfálský stadion pojme přes 81 tisíc diváků. Takovou návštěvu ale slávisté nezažijí, protože na zápasy v evropských pohárech je kapacita snížena na 66 099 míst. V obou předchozích domácích duelech Dortmundu ve skupině Ligy mistrů bylo vyprodáno.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávisté se v Dortmundu těší na atmosféru a chtějí být opět nebezpeční

Největší německý stadion je proslulý svou jižní tribunou za jednou z branek, kam se vejde téměř 25 tisíc diváků. To je více, než kolik pojme největší stadion v Česku.

"Hned když se vylosovala skupina, tak jsem věděl, že v Dortmundu bude famózní atmosféra. Co jsem dostal zprávy, tak na hřišti vůbec není slyšet na krok. Sám jsem na to zvědav, jak to bude vypadat na hřišti. I tak musíme udělat dobrý dojem," uvedl slávistický obránce Jan Bořil. "Určitě to bude nejlepší atmosféra, kterou v Lize mistrů venku zažijeme. Všichni se na ni moc těšíme," dodal záložník Petr Ševčík.

Největší německý stadion má i jiná využití, pronajímá si ho například dortmundská technická univerzita. Signal Iduna Park také drží rekord v počtu krámků a stánků s občerstvením, kterých se tam nachází přes 3500.

Z rychlostního pohledu nejtěžší zápas v Lize mistrů

Podle Trpišovského čeká Slavii nejtěžší utkání v LM z rychlostního pohledu. "V Lize mistrů jsou všechna utkání těžká, každý tým má jinou typologii. Kromě velké fotbalovosti, technické vybavenosti a kombinační zdatnosti, což mají všechny týmy, do toho v Dortmundu startují hráči jako Sancho, Hakimí, Guerreiro. V tomhle specifiku je to hodně těžké, ještě v jejich domácím prostředí," upozornil třiačtyřicetiletý stratég.

Ašraf Hakimí slaví gól v síti Slavie
zdroj: ČTK/DPA

"Když jsme v předchozích duelech udělali chybu, měli jsme možnost si to doběhnout. Tady uděláte chybu a hráče už nechytíte. Z pohledu rychlostních soubojů a rychlostní vybavenosti to určitě bude nejtěžší zápas," doplnil Trpišovský, který ještě nemá jasno o základní sestavě.

"Ještě na dvou postech nemáme definitivní verzi. Naštěstí není nikdo zraněný, spíš to rozmýšlíme z hlediska typologie hráčů. Ještě nad tím budeme večer sedět a vyhodnocovat si některé záznamy ohledně Dortmundu," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články