Hlavní obsah

Nejvíc nominací na Zlaté glóby má Manželská historie, druhý je Irčan

Komedie Manželská historie s šesti nominacemi vede žebříček pro nadcházejí udělování filmových cen Zlatý glóbus, na druhém místě je s pěti nominacemi drama Irčan. Oba snímky pocházejí z dílny Netflixu. Ocenění, považované za předzvěst Oscarů, uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu. Nynější vítězové budou známi 5. ledna.

Foto: Netflix

Scarlett Johanssonová (Manželská historie)

Článek

Manželská historie s Irčanem se také ucházejí o cenu v prestižní kategorii nejlepší film (drama), kam byl nominován rovněž další snímek od Netflixu nazvaný Dva papežové. Nominaci v této kategorii získaly také válečné drama 1917 a kriminální thriller Joker.

O titul nejlepší herečka se utkají Scarlett Johanssonová (Manželská historie), Cynthia Erivoová (Harriet), Saoirse Ronanová (Malé ženy), Charlize Theronová (Bombshell) a Renée Zellwegerová (Judy).

Foto: Netflix

Film Irčan: Al Pacino a Robert De Niro

Irčan s Pacinem a De Nirem byl v USA vyhlášen filmem roku

Film

O glóbus pro nejlepšího herce svedou souboj Christian Bale (Le Mans '66 ), Antonio Banderas (Bolest a sláva), Adam Driver (Manželská historie), Joaquin Phoenix (Joker) a Jonathann Pryce (Dva papežové).

Foto: Vertical Ent.

Joker

O cenách Zlatý glóbus, udělovaných ve více než dvou desítkách kategorií, rozhoduje devadesátka zahraničních novinářů působících v Hollywoodu. Poprvé se ceny udělovaly v roce 1944.

Reklama

Výběr článků

Načítám