Mašek (ANO): Pánové, děkuji jménem těch, kteří nezemřou na železničních přejezdech

09.12.2019 16:06

Je to tak trochu osudová záležitost. Dnes ráno jsem po třiceti letech definitivně ukončil své působení na zdravotnické záchranné služby v pozici lékaře záchranáře.

Mašek (ANO): Pánové, děkuji jménem těch, kteří nezemřou na železničních přejezdech
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

Shodou okolností jsem poslední službu měl na stanovišti v Jaroměři, ze kterého jsem letos v červenci vyjížděl ke střetu vlaku s osobním automobilem na železničním přejezdu v 5 km vzdálených Černožicích. Tragédie na přejezdu bez závor, kde projíždějí vlaky 100 km rychlostí, zmařila čtyři lidské životy. Dva rodiče a dvě děti...

Podobných nehod jsem zažil v profesním životě více, ale člověk by mohl být záchranářem 300 let, a nikdy by si nezvykl. Proto jsem hned druhý den po nehodě požádal o pomoc kolegu z poslanecké sněmovny Martina Kolovratníka, který se dopravě dlouhodobě věnuje, podobným nehodám se dá totiž zabránit osazením těch nejnebezpečnějších železničních přejezdů závorami. Světelná signalizace je dost často málo, člověk ji může přehlédnout. Kolega rychle zareagoval a svolal jím vedený podvýbor poslanecké sněmovny pro dopravu, a jednání mělo jediné téma - zabezpečení železničních přejezdů.

Vytipováno bylo cirka šedesát nejnebezpečnějších přejezdů v republice. Následně jsem měl na toto téma i jednání s premiérem Babišem, který projevil velké pochopení a vnímal potřebu takových úprav. Tehdy už jsem věřil, že se "ledy pohnou". Ale zpět k dnešnímu ránu. Po skončení mé poslední směny jsem si na mém osudovém stanovišti pročítal monitoring denního tisku, když jsem narazil na článek, ve kterém se píše, že proběhlo jednání mezi ministrem dopravy Kremlíkem a ředitelem SŽDC Svobodou. 
A co je nejdůležitější, došlo k rozhodnutí, že do roku 2023 budou všechny přejezdy, které jsme dříve vytipovali, zabezpečené závorami!

Pánové Babiši, Kremlíku, Kolovratníku a Svobodo, děkuji vám jménem těch, kteří v budoucnu na přejezdech nezemřou a ani o tom nevědí.

MUDr. Jiří Mašek
poslanec ANO, do dnešního rána profesionální záchranář

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce