Hlavní obsah

Každý den může být svátek. Předvánoční klip Erika Claptona šíří pohodu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý den bude jako svátek, když přijede domů moje baby, zpívá Eric Clapton v novém videoklipu, který nese předvánoční pozitivní náladu.

Eric Clapton - Everyday Will Be Like A Holiday

 
Článek

V animovaném černobílém klipu není slavný kytarista a zpěvák vůbec vidět, přesto vyzařuje silné emoce. Pohodová píseň je hlavně o tom, že se schází rodina. Pochází z posledního alba Happy Xmas.

Na albu předělal některé známé vánoční hity jako Jingle Bells, White Christmas a Tichá noc, ale napsal i vlastní skladby jako například For Love On Christmas Day.

Eric Clapton

Už pár let zvažuje legendární kytarista ukončení výjezdů na turné, stěžuje si na  šelest a problémy s prsty. Letos tak překvapil, když ohlásil evropské letní turné, které má odstartovat v Praze 29. května 2020. Clapton s sebou do Prahy přiveze i své dlouholeté spoluhráče Nathana Easta (baskytara), Paula Carracka (klávesy), Chrise Staintona (klávesy), Doyla Bramhalla II (kytara) a vokalistky Sharon Whiteovou a Katie Kissoonovou.

Eric Clapton hraje od roku 1962 a kritikou je považován za jednoho z největších umělců 20. století. Vlastní mimo jiné 18 cen Grammy, Řád britského impéria a do rokenrolové síně slávy vstoupil dokonce třikrát, protože byl oceněn jako sólový umělec a současně tam vstoupily i jeho bývalé kapely The Yardbirds a Cream.

Film o Claptonovi měl londýnskou premiéru

Kultura

K jeho největším hitům patří třeba Layla, Tears In Heaven a Wonderful Tonight. Clapton je známý také tím, že prodává velké množství svých kytar, většinou na dobročinné účely. Fanoušci za jeho nástroj neváhají platit v přepočtu milióny korun, přestože je jich v oběhu mnoho.

Luxus na vinylu. Festival se Santanou, Claptonem, B.B. Kingem a Jeffem Beckem

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám