Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nejhorší den v životě: Panelák smrti vzal vnučce dědečka, babička bojuje v nemocnici

Nejhorší den v životě: Panelák smrti vzal vnučce dědečka, babička bojuje v nemocnici
Zdroj: Facebook, Profimedia.cz
+ Dalších 17 fotografií
panelák smrti
Záchranáři potvrdili osm obětí pátečního výbuchu plynu v paneláku ve slovenském Prešově. Mezi mrtvými je i dědeček Tamary, která se s ním dojemně rozloučila na sociální síti. Její babička explozi přežila, ale skončila v nemocnici. Prarodiče bydleli ve 12. patře věžáku, které výbuch postihl nejvíc.

"V 7. a 12. poschodí žila moje rodina. Je to místo, kde jsem vyrostla a kde mě vychovávali prarodiče. Toto je pravděpodobně nejhorší den v mém životě," tesknila Tamara na Facebooku. Rodačka z Prešova už delší dobu žije v Bratislavě, ale tragédie zasáhla její maminku, babičku a dědečka.

Ten mohutnou explozi bohužel nepřežil, babičku převezli do nemocnice. "Moje maminka se aktuálně nachází v Prešově a dává do pořádku se zbytkem rodiny to, co se dá. Babička je v nemocnici, děda nepřežil. Bydleli v tom 12. poschodí. Už jen z fotografií je očividné, že ti lidé už nemají nic," dodala zdrcená vnučka.

S milovaným dědečkem se pak rozloučila dojemným citátem, k němuž přiložila černobílou fotografii svých prarodičů. "Láska je jediná věc, kterou jsme schopni vnímat, která přesahuje čas a prostor. Možná bychom jí měli jen věřit, i když jí ještě úplně nerozumíme," napsala Tamara.

V pátek po poledni začal v paneláku v Prešově unikat plyn, přibližně za deset minut po ohlášení dům zasáhla exploze. Nepřežilo ji osm nájemníků. Některé zabil přímo výbuch, jiní se udusili kouřem z požáru. Jeden muž se snažil dostat přes balkón o patro níž, ale neudržel se a z 12. patra se zřítil. Policisté už vzali do vazby tři podezřelé ze zavinění tragédie.

Transparentní účet

Bezprostředně po neštěstí vznikl transparentní účet na pomoc pozůstalým i přeživším, kteří přišli o své domovy. Doposud se podařilo vybrat už téměř 10 milionů korun.

Číslo transparentního účtu: SK90 7500 000­0 0040 0859 1­229

Variabilní symbol: 6122019

Související články

Další články

Nejnovější kauzy