Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Byl bych moc rád, kdybych si teď tu herní pohodu přenesl i do reprezentace, doufá Gulaš

Trénink české hokejové reprezentace před turnajem Channel One Cup, druhým podnikem série Euro Hockey Tour v sezoně, 9. prosince 2019 v Plzni. Útočník Milan Gulaš. foto: ČTK

Plzeň - Dohoda s hlavním koučem Milošem Říhou umožní zkušenému útočníkovi Milanu Gulašovi odehrát na turnaji Channel One Cup duel s Finskem. Pro třiatřicetiletého hokejistu bude zápas v Plzni domácí v pravém slova smyslu. Už třetí sezonu po sobě táhne Škodu v extralize a je nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. Na vystoupení před plzeňským publikem se těší, ale vnímá také jeho váhu.
  21:23

Gulaš netajil, že obléknout dres českého týmu v Plzni pro něho bude hodně speciální. „Když jsem viděl, že se bude hrát v Plzni, tajně jsem si přál, abych si ho mohl zahrát. I proto jsem rád, že jsme se s trenéry domluvili, že tady můžu nastoupit. Chci si ho užít a vyhrát, určitě bude krásná kulisa, zápas s Finy, co víc si přát? Takže já si ten zápas hodně užiju,“ řekl Gulaš v rozhovoru s novináři.

Po příjezdu z Třince, kde hrála Plzeň v neděli, ani nevybaloval. „Přijeli jsme a maséři mi vzali bágl. Bylo příjemné přijet na národní mužstvo a mít v kabině už vybalené všechny věci. Pro domácí hráče je to rozhodně fajn,“ pousmál se Gulaš.

Prozatím je ale ještě hodně opatrný. „Mám z toho obrovský respekt, jako z každého utkání v národním mužstvu. Ty zápasy jsou na jiné úrovni. Chci podat co nejlepší výkon a pomoci týmu k vítězství,“ prohlásil Gulaš, jenž si ve 24 extraligových zápasech připsal 44 bodů za 23 gólů a 21 nahrávek.

Útočník Plzně Milan Gulaš překonává Matěje Machovského v brance Sparty.

Udrží si průměr takřka dvou bodů na utkání také v reprezentaci? „Uvidíme ve čtvrtek. Extraliga je ligová soutěž, národní mužstvo je na jiné úrovni. Je potřeba mít i hodně zkušeností, protože se to musí hrát i trochu zkušenostmi. Sám jsem zvědavý. Přál bych si, abych si přenesl tu herní pohodu z extraligy do nároďáku, ale jsem realista,“ uvedl Gulaš.

Před Karjalou vtipkoval, že nemá formu. „To bylo s trenérem trošku s nadsázkou, on to ale pustil ven. Forma se odvíjela i od zdravotního stavu, tak jsem to myslel. Trošku jsme se v tom asi nepochopili,“ řekl s úsměvem Gulaš. „Byl bych moc rád, kdybych si teď tu herní pohodu přenesl i do reprezentace. Aby byli všichni spokojení, tedy i já,“ přál si Gulaš.

Říha řekl, že součástí dohody bylo i to, že Švédské hry už Gulaš absolvuje v únoru celé. „Je to ale těžké takhle říct. Je to až za dva a půl měsíce, ta doba je dlouhá. Bavili jsme se o tom, ale uvidíme, jak se bude vše v sezoně vyvíjet dál. Když se člověk podívá na program, nebude žádná přestávka. Může přijít zranění, únava, všechno se může podepsat na další nominaci. V mém věku je třeba, aby drželo zdraví, teď nějak klape. Nechci víc předpovídat,“ řekl Gulaš, jenž měl v minulosti mnohdy smůlu, když ho různá zranění vyřadila z účasti na velkých akcích.

„Jsem už takhle vycvičený. Opravdu jsem toho zažil dost a nechci se koukat dopředu, to nemá v mém případě smysl. Uvidíme, jak se to celé vyvine. Utíká to hodně rychle, zatím se daří, ale může přijít rychlý útlum nebo nějaká překážka. A může se to zabrzdit,“ doplnil Gulaš.

Naposledy reprezentoval na světovém šampionátu v Bratislavě. „Přijde mi to jako předevčírem. Nevím, co za tím je, ale čím jsem starší, utíká mi sezona čím dál rychleji. Možná je to i tím, že je trošku úspěšnější. Budu si určitě chtít přenést pohodu i do národního mužstva. V Plzni tým šlape, jak má, táhneme za jeden provaz, daří se nám otáčet i zápasy, které se pro nás vyvíjejí nepříznivě. To se pak odráží i na individuálních výkonech. Cítím se dobře,“ pochvaloval si Gulaš. 

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...