TIP: Opravdu ekologický vánoční dárek, který pomáhá

adra dárek
Líbí se vám článek? Tak se o něj podělte!

Článků s tipy na ekologické vánoční dárky najdete na internetu desítky a i já jsem vám nějaké svoje nápady letos představila. Já osobně k Vánocům přistupuji nejenom ekologicky, ale i minimalisticky a snažím se dávat jenom dárky, které si moji blízcí skutečně přejí, nebo vím, že je maximálně využijí. Pokud byste k Vánocům chtěli přistoupit podobně, ale chybí vám nápady na takové dárky, mám pro vás jeden poslední tip na ekologický vánoční dárek pro každého.

Tenhle vánoční dárek je nemateriální, ekologický a navíc charitativní, protože jeho pořízením pomůžete tam, kde je to skutečně potřeba. A o co se jedná?

Nezisková organizace ADRA už druhým rokem provozuje charitativní e-shop ADRA Dárek, kde přesně takový dárek k Vánocům můžete pořídit.  Dárek, který ADRA pošle na místo, kde lidé nemají tolik štěstí. Vy jim tak můžete pomoci získat něco, co je nejen potěší, ale co mnohdy potřebují a bez vaší pomoci by to nikdy nezískali (více o konkrétních dárcích píšu níže!).

Humanitární organizace ADRA poskytuje pomoc v ČR i v zahraničí jak při mimořádných událostech (přírodní katastrofy, válečné konflikty atd.), tak v rámci dlouhodobých humanitárních projektů, které pomáhají lidem žijícím v chudobě a špatných životních podmínkách.

 

adra dárek

Projekty, které můžete podpořit, fungují v zemích, kde ADRA dlouhodobě působí. Celý váš finanční příspěvek poputuje na podporu konkrétního projektu, který si vyberete. Zástupci organizace ADRA danou věc sami nakoupí a zařídí, aby se dostala na místo, kde je potřeba. V procesu tedy nefiguruje žádná třetí strana a váš příspěvek se rychle dostane tam, kde je potřeba.

Jako poděkování dostanete dárcovský certifikát, kterým můžete obdarovat někoho blízkého. Můžete si vybrat zaslání poštou, ale je tu i možnost zaslat ho elektronicky na e-mail, a to je pak teprve ekologický a udržitelný dárek! 🙂

adra dárcovský certifikát 1

Tento koncept pro vás možná nebude úplnou novinkou, protože s něčím podobným před pár lety přišla organizace Člověk v tísni. My jsme se v rámci mojí rodiny už párkrát podobným certifikátem obdarovali a vždycky se to setkalo s pozitivní reakcí.


Moje tipy na dárky, které pomáhají

V charitativním e-shopu ADRA Dárek najdete celkem 21 smysluplných dárků z oblastí vzdělávání, zdraví, obživy a humanitární pomoci. A dokonce vám i doporučí, co darovat konkrétnímu členovi rodiny.

Vybrala jsem tři projekty, které mě nejvíc zaujaly – abyste viděli příklad, kde bude váš dar potřeba.

1. Koza hrdinka

Jedna jediná koza za 1500 Kč dokáže obrátit život chudé africké rodině o 180° k lepšímu. Kozí mléko a mléčné výrobky poslouží nejen jako jídlo pro samotnou rodinu, ale mohou jej dále prodávat a získat tak prostředky na další nezbytné věci. A kozími bobky ještě pohnojí svoji zahrádku 🙂

Kozu a dalších 8 dárků navíc můžete virtuálně přemístit i k vám domů (nebo třeba na zasněženou zahradu jako já) s aplikací Adra Dárek. Díky funkci rozšířené reality přesně uvidíte, co darujete!

adra_koza hrdinka

2. Školní tabule

Školáci a školačky v mnoha chudých zemích světa nemají prostředky ani na takovou základní pomůcku, jakou je školní tabule a křídy. Pořídit jim ji můžete jen za 600 Kč. A taky si ji můžete prohlédnout v rozšířené realitě.

3. Kurz chytrého zahradničení

Díky kurzu se ženy v afrických zemí naučí lépe hospodařit s nedostatkovou vodou při pěstování zeleniny a stanou se tak soběstačnější. Pořídíte ho za 890 Kč.

 


A ještě jeden bonus na závěr 🙂 Kromě skvělého pocitu, který vám zakoupení těchto dárků skrze organizaci ADRA přinese, získáte také potvrzení o daru, které můžete použít jako doklad pro snížení daňového základu, až budete na jaře podávat daňové přiznání.

Naposledy aktualizováno 18. 12. 2020

Lucie

Líbí se vám článek? Tak se o něj podělte!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *