Zavřít reklamu

Applu se poslední dobou daří a kromě vynikajících prodejů nové generace iPhonu, skvělých výsledků v oblasti služeb a rekordních tržeb se společnost těší také rostoucí poptávce po nositelných zařízeních. Ať už se jedná o chytré hodinky Apple Watch nebo sluchátka AirPods, produkty od Applu zkrátka táhnou a od minulého roku se počet dodaných kusů téměř zdvojnásobil. Kromě kalifornského giganta si ale růst užívají i další společnosti, včetně Xiaomi a Samsungu.

To, že je iPhone 11 prodejním hitem není snad třeba znovu omílat. Je ovšem nutné dodat, že se rekordní výsledky netýkají pouze jablečného telefonu, ale i nositelných zařízení, kam spadají zejména Apple Watch a sluchátka AirPods. Jen za poslední čtvrtletí totiž Apple podle analytické společnosti IDC dodal přes 29.5 milionů kusů, zatímco v roce 2018 to bylo za stejné období pouze 10 milionů kusů. Od loňského roku se tedy počet kusů téměř ztrojnásobil a díky vydání vylepšeného modelu AirPods Pro a vánočním slevám to nevypadá, že by se tento trend měl jakkoliv měnit. Ač se tedy Apple prodeji nechlubí, je na tom společnost více než dobře a nositelná zařízení trhají rekordy. A není divu, co chvílemi informujeme o tom, že chytré hodinky Apple Watch zachraňovaly životy, což je samo o sobě dostatečný důvod pro koupi.

Apple Sales

S čím se však jablečná společnost pochlubila byly příjmy, které z nositelných zařízení a příslušenství do pokladničky putují. Ty se vyšplhaly na neuvěřitelných 6.5 miliard dolarů, což je o 54% více než loňských 4.2 miliard. Do této kategorie se však započítávají také prodeje HomePodu, Apple TV, iPodu touch a všech myslitelných příslušenství, které pod značku Apple spadají. Vypadá to tedy, že si kalifornský gigant opět užívá svou chvilku slávy a má nejeden důvod k oslavě. Uvidíme, zda během Vánoc dojde k pokoření dalšího rekordu. Nebylo by to překvapivé, většina lidí vyčkává s koupí právě na svátky a předvánoční nákupní sezónu, kdy Apple poskytuje nejrůznější slevy.

Dnes nejčtenější

.