Zavřít reklamu

Kromě spuštění prodejů nové generace Macu Pro a Pro Display XDR zařadil včera do nabídky Apple i celou řadu příslušenství, kterým lze tyto produkty vylepšit. Přidávání novinek však bylo tentokrát vcelku zmatečné a neproběhlo zároveň s přidáním počítače a displeje, takže se na ně podařilo narazit až s několikahodinovým odstupem. Co se tedy v nabídce Applu objevilo nového?

V případě příslušenství pro Mac Pro se jedná de facto jen o doplňkové moduly jako například kartu Apple Afterburner, která je dle Applu určena pro filmaře, jelikož akceleruje práci s kodeky, dále pak grafické procesory Radeon Pro Vega II MPX Module  či Radeon Pro Vega II Duo MPX Module, RAID engine Promise Pegasus R4i 32 TB nebo 8 TB interní úložiště Promise Pegasus J2i. Co se pak týče displeje, pro něj seženete příslušenství o poznání méně. V nabídce se totiž objevily jen tři věci – konkrétně Pro Stand, tedy stojan prodávaný za 28 990 korun, dále pak klasický adaptér držáku VESA a v poslední řadě 4K webkamera Logitech 4K Pro Magnetic Webcam, která se na Pro Display XDR připíná pomocí magnetu v jejím stojánku. 

Co se týče cena samotného příslušenství, ty nejsou po vzoru Macu Pro či Pro Display XDR rozhodně nízké. Magnetická webkamera od Logitechu vás sice nezruinuje, jelikož vyjde “jen” na 4599 korun, na druhou stranu po koupi grafického modulu Radeon Pro Vega II Duo MPX si už svůj opasek zřejmě přitáhnete. Jeho cena je totiž rovných 179 200 korun. Dá se navíc předpokládat, že s přibývajícím příslušenstvím pro tyto stroje bude i tato částka překonána. Vše však ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.