Zavřít reklamu

Ještě nedávno považovali mnozí jablíčkáři Applem koupený Beats jako prakticky mrtvou. Po vydání dvou nových modelů sluchátek se však za mrtvou společnost Beats už tak úplně nedá. Definitivní znovuzrození pak zřejmě tato společnost dokoná již velmi brzy. V iOS 13.3 se totiž objevily zmínky o zbrusu nových sluchátkách Powerbeats4, která by měla zaujmout místo po oblíbených Powerbeats3 právě z dílny Beats. 

O chystaných Powerbeats4 toho zatím iOS 13.3 příliš mnoho neprozradil. Jeho kódy totiž kromě názvu odhalují už jen to, že budou podporovat aktivování Siri pomocí hlasového pokynu Hey Siri. Je tedy prakticky jasné, že je Apple osadí čipem H1, který naleznete třeba i ve 2. generaci AirPods či Powerbeats Pro, které tvarově z Powerbeats vychází. Kromě aktivace Siri hlasem by měla sluchátka tím pádem díky čipu umět i předčítání příchozích zpráv, které je však bohužel dostupné pouze v některých zemích. O co naopak ochuzeni nebudeme, bude lepší výdrž baterie při hovorech, kterou právě čip H1 zajišťuje.

Dá se očekávat, že Powerbeats4 navážou svou cenou na Powerbeats 3, které Apple prodává na svém Online Storu za 5499 korun. Vyšší cena by totiž vzhledem k jen mírně dražším Powerbeats Pro a kabelovém propojení obou sluchátek, které je pro řadu Powerbeats typické, nedávala smysl. Jasno budeme mít nicméně v tomto směru až po samotném představení, ke kterému pravděpodobně dojde na začátku příštího roku. Letošek je vzhledem k blízkému startu Vánoc už vcelku nepravděpodobný. 

Dnes nejčtenější

.