Přišel, viděl, zvedl celý tým a už sklízí i individuální úspěchy. Na značku Drobný je stále spoleh

Přišel, viděl, zvedl celý tým a už sklízí i individuální úspěchy. Na značku Drobný je stále spoleh

Po jedenácti kolech se krčili na poslední pozici tabulky a zdálo se, že prvoligová anabáze nováčka z Českých Budějovic bude ve znamení tuhého boje o záchranu. 

Poté však na jihu Čech přivítali mezi tyče velezkušeného brankáře Jaroslava Drobného a výkony týmu šly pod vedením ambiciózního kouče Davida Horejše rázem nahoru.

Fotbalisté Dynama se nakopli k parádní, v tuto chvíli již osmizápasové sérii bez porážky, která je katapultovala až na současné sedmé místo ligy. A právě oba jmenovaní aktéři jsou posledními vítězi ankety Hráč a Trenér měsíce.

Hráč měsíce: Jaroslav Drobný (SK Dynamo České Budějovice)

Bundesligou protřelý gólman si obnovenou premiéru v českobudějovickém dresu odbyl v duelu 13. kola na hřišti Olomouce a Dynamo od té doby nenašlo už téměř dva měsíce přemožitele.

V listopadu odchytal čtyřicetiletý brankář povedené zápasy proti Teplicím (3:1) a Slovácku (2:0). Těžká zkouška pak čekala na Východočechy na Letné, kde se černo-bílí utkali s pražskou Spartou. Pokořeni ale nebyli ani v tomto duelu, v němž se body po výsledku 3:3 dělily.

Brilantní formu si bývalý seniorský reprezentant, jenž si zachytal mimo jiné i na evropském šampionátu do 21 let či olympiádě v Sydney, přenesl také do prosince. V tom při soubojích s Jabloncem a Příbramí, z nichž vydoloval nováček plný počet bodů, zapsal dvě čistá konta.

Trenér měsíce: David Horejš (SK Dynamo České Budějovice)

Za úspěchy Českých Budějovic stojí také mladý kouč David Horejš. Dvaačtyřicetiletý trenér dovedl v minulé sezóně Dynamo k vítězství ve Fortuna:národní lize, aby následně se svým mančaftem pořádně čeřil vody i v nejvyšší soutěži.

V té táhnou svěřenci někdejšího obránce sérii osmi zápasů bez porážky a dýchají ze sedmé pozice na záda týmům v elitní skupině, když mají Budějovice stejně bodů jako šestý Baník a jen dvoubodovou ztrátu na třetí Spartu.