Rangers se Gerrardova práce líbí. Kteří 3 veteráni budou v Glasgow pokračovat také?

Rangers se Gerrardova práce líbí. Kteří 3 veteráni budou v Glasgow pokračovat také?

Vítěz Ligy mistrů z roku 2005 Steven Gerrard už velí Glasgow Rangers rok a půl a i když má na Ibrox Stadium kontrakt až do června 2022, již brzy by měl podepsat novou dohodu, jež ho ve skotské Premiership zdrží ještě další dva ročníky navíc.

"Bylo to opravdu snadné rozhodnutí, jsem zde šťastný. Klub mě ohledně nové smlouvy oslovil před pár měsíci jednání následně byla přímočará a pozitivní. Jsem velmi vděčný za možnost vést tento klub. Jsem hladový a odhodlaný vrátit klub tam, kde vždycky byl," citoval server eurofotbal.cz slova devětatřicetiletého manažera, pro něhož jsou Jezdci první zastávkou v dospělém fotbale (předtím vedl ve městě Beatles mužstva do osmnácti a devatenácti let).

V premiérové sezoně dovedla legenda Liverpoolu své Rangers ke druhé pozici. V právě probíhající sezoně 2019/2020 je čtyřiapadesátinásobný šampion Skotska na druhé příčce s dvoubodovým odstupem na Celtik, takže je útok na první flek stále hratelný.

V příštích dnech by měli podepsat nové kontrakty také tři velezkušení funkční veteráni, a sice čtyřiatřicetiletý středopolař Steven Davis, sedmatřicetiletý gólman Allan McGregor a sedmatřicetiletý útočník Jermain Defoe.

Všichni tři nemají pod Gerrardem problém s herním vytížením a posledně jmenovaný kanonýr s minulostí v Bournemouthu, Sunderlandu, Totontu, Tottenhamu, Portsmouthu či West Hamu, jenž si s Gerrardem zahrál ve své době také za Albion, se aktuálně dělí o první místo ve střelecké tabulce, když mu k deseti trefám stačilo pouhých šest pobytů v základní sestavě.

P.S.: Tým Rangers je mimochodem spojován také s jedničkou devátého St. Mirrenu Václavem Hladkým, jenž by však dle svých slov preferoval spíš odchod do Anglie a to klidně i do Championship.