Chelsea částkou 80 milionů podle anglických médií překoná svůj přestupový rekord. Za koho?

Chelsea částkou 80 milionů podle anglických médií překoná svůj přestupový rekord. Za koho?

Chelsea uspěla s dovoláním u disciplinární komise UEFA a v zimním přestupovém období může libovolným způsobem posilovat svůj tým. A toho podle anglických médií londýnský klub hojně využije, dokonce má prý překonat svůj dosavadní rekord v částce za jednoho hráče. V tuto chvíli je nejdražším hráčem Chelsea brankář Kepa, který přišel v roce 2017 za 71,6 milionů britských liber ze španělského Bilbaa.

Tuto částku má podle anglického deníku Evening Standard překonat Wilfried Zaha, za něhož si Crystal Palace řekl rovných 80 milionů liber. Zaha je údajně oblíbencem samotného hlavního trenéra Blues Franka Lamparda, který tak bude bezpochyby urgovat na vedení klubu, aby žádaného útočníka přivedlo. 

Zaha už za sebou má jedno nevydařené angažmá v předním klubu anglické Premier League, v tuto chvíli je mu však sedmadvacet a svými výkony v dresu Crystal Palace v posledních sezónách přesvědčil nejednoho skauta. Zaha je odchovancem Crystal Palace, odkud v roce 2013 odešel jako velký talent do Manchesteru United. Tam se mu však vůbec nedařilo a dva roky, které patřil klubu, strávil převážně na hostováních - střídavě v domovském Crystal Palace a v Cardiff City.

Do Crystal Palace se Zaha vrátil nastálo v roce 2015 a působi tam doposud. V loňské sezóně se mu podařilo v jednom z podceňovanějších týmů anglické Premier League vstřelit hned 10 ligových gólů a anglická média se shodují, že u něj nadešel čas na další šanci. Tu by mu mohla dát právě Chelsea, tedy pouze pokud na stůl městských kolegů složí požadovaných 80 milionů liber.

Wilfried Zaha