Nechá si Barcelona přetáhnout další megatalent z akademie? Po mladém Xavim má odejít i Larios

Nechá si Barcelona přetáhnout další megatalent z akademie? Po mladém Xavim má odejít i Larios

Šokem pro mnohé fanoušky Barcelony byl v létě odchod teprve šestnáctiletého Xaviho Simonse do Paris Saint-Germain. Simons byl považován za jeden z největších talentů barcelonské akademie La Masia, kde se však jeho agent nepohodl s vedením, údajně kvůli příliš nízkému platu, který katalánský klub Simonsovi nabízel.

A následovat má další odchod. Tentokrát má odejít patnáctiletý levý obránce Juan Larios, který pravdielně nastupuje za tým Barcelony do sedmnácti let, kde vyniká mezi o rok staršími hráči. Podle zdrojů, dobře obeznámených s chodem akademie, by v zimě Lariose čekal přesun k týmu do devatenácti let. V lednu může Barcelona Lariosovi nabídnout první profesionální kontrakt, podle španělského deníku Sport to však v plánu nemá.

A toho chce využít anglický gigant Manchester City, který má v plánu Lariosovi nabídnout místo v akademii a velkorysou smlouvu, která bude obsahovat bonusy i pro jeho rodinu. V akademii Manchesteru City navíc působí mnoho španělských hráčů, na které přestupová politika teenagerů podle přání hlavního trenéra celého klubu, Pepa Guardioly, cílí.

Larios přitom rodákem z Barcelony není. Do katalánského velkoměsta se společně s rodinou přestěhoval až v roce 2016, kdy si ho Barcelona vyhlédla na jednom z mládežnických turnajů, kde byl ještě Larios v dresu Sevilly. Španělská média ho popisují jako na svůj věk velmi vyspělého, rychlého a chytrého obránce.