Mary Kay pokračuje ve svém závazku pomáhat ženám i na fóru iniciativy Global Compact OSN pro rovnoprávnost pohlaví

V rámci svého dlouhodobého závazku pomáhat ženám v životě i v podnikání firma Mary Kay Inc., spolu se společnostmi Warner Bros., Qualcomm a dalšími, na fóru iniciativy Global Compact OSN pro rovnoprávnost pohlaví, které pořádala pobočka Global Compact Network USA (GCNUSA) v kalifornském Los Angeles, hovořila o hospodářských a společenských výhodách globální pohlavní rovnoprávnosti a také o tom, jak tato rovnoprávnost může pomoci dosáhnout trvalé udržitelnosti.

Tato regionální akce se konala v centrále společnosti Metro v budově One Gateway Plaza a účastníci se mohli seznámit s celou řadou kroků, kterou firmy podnikají, za účelem splnění cíle 5 OSN pro trvale udržitelný rozvoj (United Nations Sustainable Development Goal 5 - SDG 5) v oblasti podpory rovnoprávnosti pohlaví na pracovišti, trhu i ve společnosti.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou tiskovou zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20191212005594/en/

Iniciativa Global Compact, fungující pod záštitou generálních ředitelů významných firem, nabízí účastníkům široké spektrum seminářů, manažerských nástrojů a zdrojů, které organizacím umožňují vytvořit, zavést a uplatňovat politiky a zásady trvale udržitelného rozvoje je praktický rámec politik a praktik v oblasti trvale udržitelného rozvoje, která účastníkům nabízí široké spektrum seminářů, které organizacím pomáhají vytvořit, zavést a uplatňovat zásady a politiku na podporu trvale udržitelných trhů.

Tato iniciativa má více než 10 tisíc členů z řad firem a organizací ze 160 zemí světa a provozuje 68 národních sítí. Díky tomu se jedná o největší firemní iniciativu v oblasti trvalé udržitelnosti na světě.

SDG 5 je zkratka označující cíle OSN v oblasti trvalé udržitelnosti (United Nations Sustainable Development Goals), které členské státy OSN schválily v roce 2015 jako všeobecnou výzvu k vypořádání se s chudobou, k ochraně planety a také k zajištění toho, aby všichni lidé do roku 2030 mohli žít v míru a prosperitě.

SDG 5 se zaměřuje na ukončení diskriminace žen a dívek, protože rovnost pohlaví považuje za základní lidské právo a také za důležitý předpoklad pro zajištění trvale udržitelné budoucnost.

Je prokázáno, že podpora žen a dívek v podnikání pomáhá urychlit ekonomický růst a rozvoj.

“Firma Mary Kay podporuje práva žen po celém světě již od svého založení v roce 1963,” řekla Deborah Gibbins, provozní ředitelka firmy Mary Kay, Inc.

“Akce a iniciativy jako je fórum Global Compact OSN na podporu rovnosti pohlaví pomáhají zprostředkovat diskuze mezi firmami a komunitou a zajistit změny, které pomůžou naplnit cíle SDG5.”

Paní Gibbins se zúčastnila této iniciativy OSN v rámci panelové diskuze o rovnosti pohlaví. Spolu s ní se tohoto panelu zúčastnily také Kim Williams, výkonná viceprezidentka a finanční ředitelka firmy Warner Bros Entertainment a Rashmi Char, technická viceprezidentka ve firmě Qualcomm. Moderátorkou panelové diskuze byla Holly Smithson, generální ředitelka firmy Athena.

Místostarostka Los Angeles pro mezinárodní záležitosti, Nina Hachigian, v rámci této panelové diskuze rovněž vystoupila.

“Rovnost pohlaví na pracovištích prospívá všem,” dodala Gibbins.

“Snažím se naše pracovníky motivovat k tomu, aby se při náboru zaměstnanců veřejně přihlásili k rovnosti pohlaví a podporovali dosazování žen do vedoucích funkcí ve svých organizacích. Podle organizace OSN Women by při stávajícím tempu trvalo 140 let než se vyrovná počet žen a mužů na předních manažerských pozicích. Můžeme a musíme to zlepšit. Tato akce je důležitým krokem, který nám umožňuje spolupracovat s ostatními firmami, investory, zástupci státních orgánů i akademickým sektorem, prostě se všemi, kteří mají stejný zájem na vyřešení tohoto problému, jako naše firma.”

O společnosti Mary Kay

Originální žena bořící mýty, Mary Kay Ashová založila svou kosmetickou firmu před více než 56 lety se třemi cíli: nabídnout ženám skvělé příležitosti, vyrábět neodolatelné produkty a udělat ze světa lepší místo pro život. Z tohoto snu nakonec vznikla nadnárodní společnost s obratem v řádu miliard dolarů, která má milióny nezávislých prodejců v téměř 40 zemích světa. Firma Mary Kay se věnuje výzkumu na poli kosmetiky a vyrábí špičkové produkty pro péči o pokožku, kosmetiku pro barvení vlasů, doplňky stravy a parfémy. Firma Mary Kay podporuje ženy a jejich rodiny díky spolupráci s různými organizacemi z celého světa, které se zabývají podporou výzkumu rakoviny, ochranou obětí domácího násilí a podporováním dětských snů. Původní vize paní Mary Kay Ashové - „postupně zlepšovat jednu rtěnku denně“ tak i nadále platí. Více informací najdete na webových stránkách www.marykay.com.

Prohlédněte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191212005594/en/

Kontaktní informace:

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 or media@mkcorp.com

Zdroj: Mary Kay Inc.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-společnost-kosmetika-ženy-firmy-Mary Kay Inc.

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Chemický a farmaceutický průmysl

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.