TIP: Dvě značky udržitelné módy, které mě v poslední době zaujaly

dvě značky udržitelné módy
Líbí se vám článek? Tak se o něj podělte!

Už delší dobu jsem si říkala, že bych sem občas chtěla dávat tipy na ekologické, etické, udržitelné a zkrátka upřímné značky (nejen oblečení), které mě zaujmou. Většinou se totiž jedná o menší značky, které nemají velikánské rozpočty na reklamu a propagaci, ale přitom si ji zaslouží a já bych jim tímto chtěla alespoň trochu pomoct.

Dneska se s vámi chci proto podělit o 2 značky udržitelné a etické módy, které mě v posledních týdnech zaujaly. Od obou značek mám nové kousky oblečení a jsem z nich naprosto nadšená! Tak jdeme na to…


Armedangels

armedangels

Už delší dobu jsem sháněla tmavé delší košilové šaty s dlouhým rukávem. V sekáčích jsem na žádné dlouho nemohla narazit, tak jsem si řekla, že se kouknu do nabídky značek pomalé módy. A našla jsem je u značky Armedangels.

Německá značka Armedangels má všechno, co od udržitelné a etické oděvní značky čekáte. Oblečení se vyrábí za férových podmínek, z ekologických a bio materiálů, bez použití chemikálií. Jeho design je mladistvý, chic a z nabídky si vyberou ženy i muži každé postavy. Kromě výše jmenovaných šatů jsem si od Armedangels ještě objednala jednoduché tričko z bio bavlny.

Obě věci patří mezi to nepříjemnější, co ve svém šatníku mám a i po několika vypráních vypadají jako nové. Věřím tomu, že mi vydrží léta. Ceny jsou o něco vyšší (když to porovnám s běžnou konfekcí), ale na kvalitě je to opravdu znát, takže věřím, že se mi tahle investice vyplatila.

Oblečení Armedangels můžete nakoupit přímo na jejich oficiálním e-shopu (k první objednávce je poštovné zdarma!), ale kousky z jejich nabídky nabízí i české obchody Freshlabels a EcoFashionLabels.


PURE WASTE

pure waste

Finská značka Pure Waste vyrábí 100% recyklované textilie a šije z nich stylové a minimalistické oblečení.

Recyklovaná textilie v jejich podání znamená to, že k výrobě používají výhradně textilní odpad (odtud také název značky), zbytky z textilních továren. Tyto zbytky při zpracování rozdělí podle barev, takže dokážou vyrobit textilii bez dalšího dobarvování. Oblečení sami šijí, ale prodávají samotné textilie dalším značkám ke zpracování.

purewaste visačka

Oblečení značky Pure Waste sežene v jejich internetovém obchodě, případně v kamenných prodejnách a buticích v severských a pobaltských státech. Ceny jsou velmi příznivé.

Já jsem jedno jednoduché tričko od Pure Waste dostala na konferenci, kde jsem se o této značce vlastně dozvěděla. Jak jsem pochopila, výsledný materiál je většinou smíšený, v případě mého trička 70 % recyklované bavlny a 30 % recyklovaného polyesteru. Polyesterová příměs je na omak patrná, ale není to nic hrozného. Tričko se nosí příjemně a skoro se nemačká.


Kde nakupovat udržitelnou a etickou módu v Česku? To se dočtete v tomto článku.


Přihlašte se k odběru zelených novinek 💚

Jednou za měsíc vám pošleme přehled nejnovějších článků. Můžete se kdykoliv odhlásit 🙂

Přihlášením k odběru dáváte shouhlas s našimi Zásadami ochrany osobních údajů.

Naposledy aktualizováno 6. 12. 2023

Lucie

Líbí se vám článek? Tak se o něj podělte!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *