Xinhua Silk Road: Čínské energetické společnosti vyzývají na konferenci COP25 k většímu úsilí v boji proti klimatickým změnám

Energetická společnost státní rozvodné sítě města Chu-čou společně s dalšími čínskými energetickými společnostmi a organizacemi ve čtvrtek na doprovodné akci konference OSN o změně klimatu COP25 v Madridu představila iniciativu k řešení změny klimatu v energetickém průmyslu.

Podle této iniciativy zmíněné společnosti vyzvaly vlády, nevládní organizace, společnosti a občany z celého světa, aby posílili řízení emisí uhlíku a zveřejňování informací a stanovili plán snižování emisí skleníkových plynů v souladu s Pařížskou dohodou.

Tyto společnosti a organizace rovněž vyzvaly k podpoře obnovitelných energií a ke zvýšení podílu elektřiny na konečné spotřebě energie. Pokud jde o výrobní odvětví, měla by být ke snížení emisí odpadů využita ekologická výroba a nízkouhlíková recyklace.

Iniciativa uvádí, že k vybudování ekologických dodavatelských řetězců by na podpoře udržitelného rozvoje měly spolupracovat společnosti z celého odvětví.

Iniciativa zároveň navrhuje zlepšení ekologického plánování ve stavebnictví, aby se zvýšila energetická účinnost a snížila spotřeba energie. V souladu s iniciativou by měla být podporována ekologická doprava, kupříkladu nová energetická vozidla, a rovněž by měla být podporována ekologická spotřeba pro konečné uživatele.

Kromě toho by pro zvýšení úsilí o snížení emisí uhlíku měl být podporován obchod s uhlíkem a ekologické financování.

Energetický průmysl by měl posílit spolupráci při řešení změn klimatu, protože výzkumy ukázaly, že emise skleníkových plynů ze spotřeby fosilních energií jsou jedním z hlavních důvodů změny klimatu, uvedl na doprovodné akci Li Junfeng, výkonný ředitel Čínské energetické výzkumné společnosti.

Město Chu-čou v provincii Če-ťiang ve východní Číně, demonstrační město pro „ekologii + elektřinu", vybudovalo nový energetický systém, který je „založen na elektřině, integruje více energií a je čistý a účinný," podporuje ekologickou výrobu a spotřebu a dosáhlo pozoruhodných úspěchů při snižování emisí látek znečišťujících ovzduší, jako je oxid uhličitý a pevné částice.

Zkušenosti města Chu-čou byly na konferenci oceněny jako jeden z mimořádných příkladů čínského energetického průmyslu v boji proti změně klimatu.

Původní odkaz: https://en.imsilkroad.com/p/309958.html?from=singlemessage

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1055407/Initiative_Climate_Change.jpg

KONTAKT: Silvia, +86-151-1792-5061

Klíčová slova Čína-energie-ekologie-Xinhua Silk Road Information Service

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Energetika, suroviny

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.