18. prosince 2019 • 06:50

David Kaše má první gól v NHL, bratr jen koukal. Hertl se trefil dvakrát

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | David Kaše předčil v sourozeneckém souboji Ondřeje a premiérovou trefou v NHL pomohl Philadelphii k výhře 4:1 nad Anaheimem. Za Flyers skóroval i Jakub Voráček. Tomáš Hertl vstřelil obě branky San Jose, které doma podlehlo Arizoně 2:3. Tomáš Nosek přispěl gólem k vítězství Vegas 3:2 nad Minnesotou. Carolina porazila Winnipeg 6:3 i díky třiceti zákrokům Petra Mrázka.



Kaše, druhá hvězda zápasu, se prosadil ve čtvrtém startu v NHL, když tečí zvýšil ve 25. minutě na 2:0. Na druhé straně byl velmi aktivní i jeho bratr Ondřej, ale neujala se žádná z jeho šesti střel.

Anaheim snížil v závěru druhé třetiny, ale Philadelphii uklidnil ve 45. minutě Voráček gólem na 3:1. Kladenský odchovanec získal ve středním pásmu puk a přečíslení dva na jednoho vyřešil přesnou střelou z pravého kruhu. Výhru stvrdil osm sekund před koncem Sean Couturier trefou při power play.

VIDEO: Podívejte se na první gól Davida Kaše v NHL

Hertl skóroval ve třetím utkání v řadě, když vyrovnal na 1:1 a 2:2. Obě branky dal podobným způsobem - zajel s pukem do útočného pásma a z pravého kruhu se trefil do vzdálenějšího růžku. "Raději bych byl, pokud bych nedal gól a vyhráli jsme," podotkl Hertl. San Jose, které před týdnem odvolalo trenéra Petera DeBoera, prohrálo sedmé z posledních osmi zápasů. "Postup do play off se nám vzdaluje, potřebujeme teď každou výhru," dodal Hertl.

Zápas rozhodl v 58. minutě Oliver Ekman-Larsson. U jeho trefy asistoval Taylor Hall, který za Arizonu odehrál první utkání od výměny z New Jersey. "Přesně kvůli tomu jsme ho brali. Ukázal sílu, vyhrál souboj jeden na jednoho a padl z toho rozhodující gól," liboval si kouč Rick Tocchet.

San Jose dohrávalo po faulu na Hertla posledních 46 sekund v šesti proti třem, ale nevytvořilo si vážnější šanci. Hertl, který byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, má na kontě v této sezoně 14 gólů. Z českých hráčů jsou lepší jen Jakub Vrána (15) a David Pastrňák (28), který si v úterý připsal jednu přihrávku při prohře Bostonu 3:4 v prodloužení s Los Angeles.

VIDEO: Podívejte se na dva góly Tomáše Hertla v sestřihu

Pastrňákův náskok v čele tabulky střelců snížil Jack Eichel na čtyři trefy. Lídr Buffala má skvělou formu, bodoval v sedmnáctém utkání v řadě (16+15), ale gólem a přihrávkou neodvrátil prohru 3:5 v Torontu.

Nosek zvýšil ve 47. minutě na 3:1 krásnou střelou z levého kruhu do vzdálenějšího růžku a stejně jako Kaše si připsal vítězný gól. Pardubický rodák, který v předchozích 13 utkáních zaznamenal jen jednu přihrávku, skóroval v NHL po měsíci.

"Někdy máte štěstí, že dáváte góly ze všeho, jindy vám to nepadne ani z vyložených šancí. V minulých utkáních jsem měl několik brejků a potom dám gól z takové střely. Ale to je jedno. Jsem rád, že můj gól pomohl týmu k výhře," uvedl Nosek, jehož sledoval z hlediště rodiče. "Jezdí jednou za rok, jsem šťastný i za ně. Jsou učitelé, budou mít teď prázdniny, mohli by přijet na dva týdny," dodal.

Mrázek inkasoval góly na 1:1 i 2:2 po tečích, poté ale Carolina odskočila v rozmezí 34. až 44. minuty na 6:2. Třetí branku vstřelil opět úžasnou fintou Andrej Svečnikov, který u zadnío mantinelu nabral puk na čepel a lakrosovým zakončením hodil puk do branky. Ruskému útočníkovi vyšel stejný trik podruhé v sezoně, poprvé s ním překonal Davida Ritticha. Dvě branky vítězů dali Sebastian Aho a Jordan Staal.

K neobvyklému tahu se odhodlal trenér Tampy Bay Jon Cooper, který do třetí třetiny a prodloužení nepostavil Nikitu Kučerova. Nejproduktivnější hráč minulé sezony v utkání s Ottawou skóroval, ale také ve 36. minutě zavinil chybou na útočné modré čáře gól na 3:3. O výhře Tampy 4:3 rozhodl v čase 64:47 pěknou individuální akcí Anthony Cirelli.

Jevgenij Malkin zpečetil 400. gólem v NHL výhru Pittsburghu 4:1 v Calgary. Po Mariu Lemieuxovi (690), Sidneym Crosbym (451) a Jaromíru Jágrovi (439) je čtvrtým hráčem v klubové historii s tolika brankami.

Detroit vedl nad Columbusem 3:2 i díky asistenci Filipa Hronka, jehož střelu od modré čáry tečoval Tyler Bertuzzi. Hosté ale zápas otočili na konečných 5:3. Ještě hůře dopadli New York Islanders, kteří v polovině utkání vyhrávali 3:1, ale nakonec utržili od Nashvillu debakl 3:8.

Góly

Domácí: 19:01. Heinen, 30:44. Bergeron, 41:24. Carlo

Hosté: 02:17. Lizotte, 22:45. A. Kempe, 57:59. Roy, 63:23. Kopitar

Sestavy

Domácí: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Grzelcyk, J. Moore – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Coyle, Krejčí (A), DeBrusk – Heinen, Kuraly, Bjork – Backes, Wagner, Nordström.

Hosté: Quick (J. Campbell) – Doughty (A), J. Ryan, Roy, B. Hutton, Walker, MacDermid – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Clifford, J. Carter (A), Lewis – Toffoli, Amadio, Prochorkin – Wagner, Lizotte, A. Kempe.

Rozhodčí

Hebert G. – Hebert J. (oba CAN)

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17850 diváků

Góly

Domácí: 02:30. F. Gauthier, 24:47. Matthews, 37:39. Matthews, 44:58. Timashov, 57:26. I. Michejev

Hosté: 41:29. Dahlin, 46:30. Eichel, 54:41. Okposo

Sestavy

Domácí: Andersen (Hutchinson) – Barrie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Ceci, Dermott – W. Nylander, Matthews (A), Kapanen – Marner, Tavares (C), Hyman – I. Michejev, Kerfoot, Engvall – Spezza, F. Gauthier, Timashov.

Hosté: Ullmark (C. Hutton) – Ristolainen, McCabe (A), Montour, Dahlin, Jokiharju, Scandella – S. Reinhart, Eichel (C), Olofsson – Asplund, Ma. Johansson (A), Vesey – Sheary, Rodrigues, Skinner – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.

Rozhodčí

MacDougall, Joannette – Brisebois, Baker

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Návštěva

19 365 diváků

Góly

Domácí: 07:27. Kučerov, 17:21. Paquette, 23:32. B. Point, 64:47. Cirelli

Hosté: 11:05. Borowiecki, 24:01. Co. Brown, 35:46. Duclair

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Shattenkirk, Sergačjov – Palát, B. Point, Kučerov – Killorn, Cirelli, Stamkos (C) – Joseph, T. Johnson, Verhaeghe – Maroon, Paquette, Gourde.

Hosté: M. Högberg (A. Nilsson) – Hainsey (A), Chabot, Goloubef, Borowiecki (A), Brännström, Englund – Co. Brown, Pageau (A), B. Tkachuk – Duclair, Tierney, Naměstnikov – Ennis, Anisimov, N. Paul – White, Beaudin, L. Brown.

Rozhodčí

O´Rourke, McCauley – Cherrey, Suchánek

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Góly

Domácí: 22:55. B. Nelson, 24:43. Brassard, 28:11. Cizikas

Hosté: 04:39. C. Smith, 28:38. F. Forsberg, 30:58. C. Smith, 38:24. Bonino, 39:12. Grimaldi, 48:59. Järnkrok, 51:36. Josi, 54:08. Johansen

Sestavy

Domácí: Greiss (41. Varlamov) – Leddy, Boychuk, Pelech, Pulock, D. Toews, Mayfield – Johnston, Barzal, Jo. Bailey (A) – Beauvillier, B. Nelson, Komarov – Lee (C), Brassard, Eberle – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).

Hosté: Rinne (Saros) – Josi (C), Ellis (A), Ekholm, Fabbro, Hamhuis, Irwin – F. Forsberg (A), Johansen, Järnkrok – Turris, Duchene, Sissons – Grimaldi, Bonino, C. Smith – Trenin, Blackwell, Watson.

Rozhodčí

Schlenker, Hanson – Driscoll, Flemington

Stadion

Nassau Coliseum, New York

Návštěva

12.114 diváků

Góly

Domácí: 20:55. Giroux, 24:14. D. Kaše, 44:11. Voráček, 59:52. Couturier

Hosté: 36:33. Rakell

Sestavy

Domácí: Hart (Elliott) – Provorov, Niskanen, Sanheim, Braun, Gostisbehere, Hägg (C) – Giroux (A), Couturier, Konecny – J. van Riemsdyk (A), K. Hayes, Aube-Kubel – D. Kaše, Frost, Voráček – Andreoff, M. Vorobjov, Stewart.

Hosté: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Manson (A), Fowler, Gudbranson, Ja. Larsson, Del Zotto – D. Shore, Getzlaf (C), O. Kaše – Rakell, Henrique, Silfverberg (A) – Comtois, Steel, Terry – Deslauriers, D. Grant, Rowney.

Rozhodčí

Blandina, Kozari – Daisy, MacPherson

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Góly

Domácí: 05:11. Erne, 17:16. Erne, 21:58. Bertuzzi

Hosté: 11:02. Atkinson, 12:06. Bjorkstrand, 26:54. Stenlund, 41:19. Dubois, 59:53. Nyquist

Sestavy

Domácí: J. Bernier (Comrie) – Nemeth, Green, Hronek, Daley, Bowey, Biega – Bertuzzi, D. Larkin, Fabbri – Mantha, Filppula, Zadina – Athanasiou, Glendening, Helm – Perlini, Nielsen, Erne.

Hosté: Korpisalo (Merzlikins) – Kukan, S. Jones, Gavrikov, D. Savard, Peeke, Werenski – Texier, Dubois, Robinson – Nyquist, Jenner, Bjorkstrand – N. Foligno, Wennberg, Atkinson – Daňo, Riley Nash, Stenlund.

Rozhodčí

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Góly

Domácí: 19:52. Roslovic, 32:18. Laine, 52:02. Scheifele

Hosté: 18:23. Wallmark, 28:39. Aho, 33:10. Svečnikov, 36:46. Aho, 38:43. J. Staal, 43:16. J. Staal

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (41. Brossoit) – Morrissey (A), Poolman, Sbisa, Pionk, Bitetto, Beaulieu – Connor, Scheifele (A), Laine – Ehlers, Wheeler (C), Roslovic – Copp, Lowry, G. Bourque – Luoto, N. Shore, L. Shaw. Hlavní trenér: Paul Maurice.

Hosté: Mrázek (Reimer) – Slavin (A), D. Hamilton, Edmundson, Pesce, Gardiner, T. van Riemsdyk – Svečnikov, J. Staal (C), Foegele – Niederreiter, Aho, T. Teräväinen – Dzingel, Wallmark, Nečas – B. McGinn, Martinook (A), Gibbons. Hlavní trenér: Rod Brind'Amour.

Rozhodčí

Pierre Lambert, Dan O'Halloran. Čároví: Andrew Smith, Brian Murphy

Stadion

Bell MTS Place, Winnipeg

Návštěva

15325 diváků

Góly

Domácí: 16:05. J. Gaudreau

Hosté: 32:13. Marino, 33:35. Rust, 58:02. Malkin, 58:22. Letang

Sestavy

Domácí: Talbot (Rittich) – Giordano, Brodie, Hanifin, Hamonic, Kylington, R. Andersson – J. Gaudreau, Monahan, Backlund – Tkachuk, E. Lindholm, Mangiapane – Lucic, D. Ryan, Dubé – S. Bennett, Rieder, Frolík.

Hosté: Jarry (M. Murray) – Marino, Letang, J. Johnson, J. Schultz, M. Pettersson, Ruhwedel – Guentzel, Malkin, Rust – Aston-Reese, McCann, Kahun – Galchenyuk, Blueger, B. Tanev – Simon, Lafferty, Noesen.

Rozhodčí

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Góly

Domácí: 18:21. Gaudette

Hosté: 28:05. Cousins, 41:51. Tatar, 43:25. S. Weber

Sestavy

Domácí: Markström (DiPietro) – Q. Hughes, Ch. Tanev, Fantenberg, T. Myers, Jo. Benn, Stecher – Roussel, Horvat, Boeser – J. T. Miller, E. Pettersson, Virtanen – Pearson, Gaudette, Leivo – Motte, Beagle, B. Sutter.

Hosté: Price (Ch. Lindgren) – Chiarot, S. Weber, Kulak, Petry, O. Leskinen, Reilly – Tatar, Danault, Gallagher – Lehkonen, Domi, Armia – Cousins, Suzuki, Weal – Poehling, N. Thompson, Barber.

Rozhodčí

Nicholson, Dwyer – Mills, Gawryletz

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Góly

Domácí: 31:22. Stephenson, 39:50. Theodore, 46:16. Nosek

Hosté: 19:20. Zuccarello, 58:45. Parise

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Theodore, Engelland, Holden, Hague – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Pacioretty, Stephenson, Mark Stone – Zykov, Stastny, Tuch – Carrier, Nosek, Reaves.

Hosté: Stalock (Dubnyk) – Suter, Dumba, Brodin, Soucy, Menell, Hunt – Donato, E. Staal, Zuccarello – Parise, V. Rask, Fiala – Greenway, Kunin, M. Foligno – Hartman, Sturm, Johnson.

Rozhodčí

Chmielewski, Meier – Toomey, Devorski

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18.220 diváků

Góly

Domácí: 17:26. Hertl, 33:55. Hertl

Hosté: 04:57. Söderberg, 29:11. Stepan, 57:23. Ekman-Larsson

Sestavy

Domácí: Dell (M. Jones) – Vlasic, E. Karlsson, Dillon, Burns, Middleton, Heed – E. Kane, Couture, Meier – Hertl, J. Thornton, Labanc – Sörensen, Goodrow, Marleau – M. Karlsson, Suomela, Gambrell.

Hosté: Kuemper (Hill) – Ekman-Larsson, Ljubuškin, Chychrun, Goligoski, Ness, Oesterle – Hall, Dvorak, Kessel – Keller, Söderberg, Schmaltz – Crouse, Stepan, Hinostroza – Grabner, Richardson, Garland.

Rozhodčí

Lee, Walsh – Murray, Gibbs

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

16 076 diváků

Jakub Voráček gratuluje svému mladšímu krajanovi k prvnímu gólu v NHL.
Jakub Voráček gratuluje svému mladšímu krajanovi k prvnímu gólu v NHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud