První týmové přestupy: Gaze do Corendon Circus, Bresset do Massi a další

Jak to tak bývá, konec roku je nejen čas vánoční, ale také čas, kdy se zveřejňují týmové přestupy. Tady jsou ty nejzajímavější... 

Autor: Jan Němec
První týmové přestupy: Gaze do Corendon Circus, Bresset do Massi a další


Oficiální stránka týmu Corendon Circus sice stále mlčí, ale zejména belgické a nizozemské zpravodajské weby již informaci o novém angažmá Sama Gaze vesele šíří internetem. Novozélandský biker Sam Gaze sám oznámil, že ukončil své pětileté působení v celku Specialized; o novém týmu se však nezmiňuje. Každopádně v příští sezoně bude oblékat stejný dres jako současná cyklistická superhvězda Mathieu van der Poel nebo vycházející německá hvězdička Ronja Eibl.

Samuel Gaze, který před týdnem oslavil své 24. narozeniny, nemůže na letošní bikovou sezonu vzpomínat jako na vydařenou. V podstatě žádná nebyla. Dvojnásobný mistr světa kategorie U23 se letos nedokázal vrátit do cross country závodění potom, co si na březnovém Cape Epic poranil hlavu a jeho návrat na bikové okruhy nebyl vydařený. Na začátku srpna pak oznámil, že od září do konce roku bude stážistou v silničním celku Zdeňka Štybara Deceuninck – Quick-Step.

Seznamte se: Sam Gaze - parťák Kulhavého pro Cape Epic 

 

Angažmá v Corendon Circus otevírá Gazemu velkou možnost startovat v různých cyklistických disciplínách, stejně jako to dělá Van der Poel, jenž velmi úspěšně střídal hned tři. Gaze se pravděpodobně bude chtít v roce 2020 soustředit na olympijské hry - pokud si je vybojuje, ale zároveň mohou být vrchovatě naplňovány jeho silničářské ambice. 

Sam vloni překvapil vítězstvím v úvodním závodě Světového poháru ve Stellenboschi v Jihoafrické republice, vyhrál potom i v Novém Městě na Moravě Short Track. 

 

 


Julie Bresset zpět na španělském kole

Olympijská vítězka z Londýna 2012 Julie Bresset strávila ve hvězdné formaci BMC jedinou sezonu, po ukončení činnosti švýcarského továrního celku tak Julie bude součástí celku španělského výrobce kol Massi. Mimochodem, právě na španělském kole vyhrála před sedmi lety olympijský závod na trati v Hadleigh Farm! Tehdy to ovšem byla značka BH. Tak snad Španělé přinesou třicetileté dámě více štěstí, ta se stále nevzdává a doufá v návrat mezi nejlepší bikerky světa. 


Julie Bresset podepsala dvouletou smlouvu s Massi

Nedokázala to ani po ročním působení mezi Švýcary v BMC, kde měla naprosto dokonalé podmínky. Bohužel start do letošní sezony jí zmařily přetrhané ramenní vazy, nejlepšího výsledku pak dosáhla na SP ve Val di Sole, kde skončila na 24. místě. V celkovém hodnocení Světového poháru obsadila 36. příčku. 

V týmu Massi bude působit už jako pátá členka s francouzským pasem, kromě ní i Loana Lecomte, Hugo Drechou nebo Thomas Griot. 

Lechner na čínské značce

Čtyřiatřicetiletá závodnice kombinující horská kola a cyklokros Eva Lecher oznámila, že opouští domácí italskou stáj Torpado-Südtirol a nově bude hájit barvy čínské značky kol a jezdit za tovární tým Trinx Factory. Podle serveru Tuttobiciweb.it je manažerem celku Ital Luca Bramati a vedle patnácté ženy letošního SP s týmem také uzavřel smlouvu Estonec Martin Loo.


Mariske Strauss bude létat na americkém orlovi...

Jihoafričanka Straus posílí tým Barta Brentjense

Už tak silnou dámskou část týmu CST Sandd Bafang podpoří Bart Brentjens jihoafrickou jedničkou Mariske Strauss. Ta má podle tiskové zprávy týmu jasný start na OH v Tokiu a Bart ji chce v jejím snažení podpořit. Osmadvacetiletá bikerka z Durbanville letos jezdila v týmu Silverback a skončila nejlépe třináctá v závodě SP v Andoře, v celkovém hodnocení jí patří 30. místo.

 

 

Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. ZávodyFotogalerie: Mistrovství světa MTB - Glasgow 2023 - short track
    Fotogalerie: Mistrovství světa MTB - Glasgow 2023 - short track
  2. Mistrovství světaObhájci XCC Gaze a Prevot opět zlatí, Cink i Čábelická solidně v top 20
    Obhájci XCC Gaze a Prevot opět zlatí, Cink i Čábelická solidně v top 20
  3. Ostatní závodyOndřej Cink zahájil sezonu v novém dresu Mondraker stříbrem
    Ondřej Cink zahájil sezonu v novém dresu Mondraker stříbrem
  4. ZávodyFotogalerie: Mistrovství světa v maratonu - Haderslev 2022
    Fotogalerie: Mistrovství světa v maratonu - Haderslev 2022
  5. Mistrovství světaMaratonské MS ovládli XCO specialisté, Prévot slaví duhový hattrick, Gaze má druhý titul
    Maratonské MS ovládli XCO specialisté, Prévot slaví duhový hattrick, Gaze má druhý titul
  6. Mistrovství světaPrévot na short tracku pobláznila Les Gets, Gaze je definitivně zpět!
    Prévot na short tracku pobláznila Les Gets, Gaze je definitivně zpět!

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 marco - vloženo: 18.12.2019 v 21:35:59

    Velké S se narychlo zbavilo trápícího se jezdce. Není to první jezdec co musel takto kvapem opustit velké S. Pokud se Annika Langvad v příští sezoně nevzpamatuje je další na řadě i když už má svůj věk nedivil bych se, že po OH ohlásí konec.

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744