Nábytek - zábava

Zábavný nábytek, se kterým se nebudete nudit

Máte rádi funkční a praktický nábytek, ale přesto toužíte po tom, aby nabídl ještě něco navíc? V obvyklých řetězcích s nábytkem na nic podobného moc často nenarazíte. Celou řadu experimentů můžete nalézt v designových kolekcích. Návrháři nábytku si při své práci evidentně meze nekladou. Pojďte se s námi podívat za novinkami a zajímavostmi ze světa designu, který vás nepřestane překvapovat.

Poskočte si!

K tomu vyloženě vybízí ryzí nováček, křeslo Bounce, které se představilo na nedávném pařížském veletrhu Maison&Objet a na trhu je k dostání pouze dva měsíce. Indická designérka Fenny Ganatra se nechala zcela jistě inspirovat trampolínou. Křeslo Bounce zve k relaxaci i k hravému sezení. Můžete ho využít jako originální doplněk i jako pomůcku k zdravému sezení. Křeslo tvoří plastová základna dostupná v základním barevném provedení bílé, černé nebo čiré. Z široké škály barevných odstínů můžete volit při výběru obručí a sítí na sezení, které se umístí do středu základny. Slovo ‚bounce‘ doslova znamená skákat, což vám toto křeslo stoprocentně umožní.

Zpříjemněte si život

Švýcarský designér Alexander Rehn přišel s převratnou myšlenkou, jak vylepšit pohovku tak, aby vám splnila každé přání. Nábytkový objekt Cay Sofa je polohovatelný pro jakoukoli příležitost. Můžete na něm pohodlně ležet, sedět při četbě knihy a opírat se zády nebo si ho natvarovat pro příjemnou relaxaci. S Cay Sofa můžete stále vymýšlet nové varianty a podoby sezení. Při změně úhlu jednotlivých částí vznikne vždy úplně nový kus nábytku. Cay Sofa jen čeká na nové tvary a využití.

Nápis na zdi

Tato slova na zdi si rozhodně zamilujete. Španělský návrhář Ricard Mollon vytvořil zajímavý koncept, díky němuž můžete plastové policové systémy přetvářet podle nálady. Každou poličku tvoří jedno písmeno, z nichž můžete vyrábět nápisy a hesla, která se vám líbí. Policové písmo ocení děti i dospělí. Vždyť, kdo by nechtěl mít v pokoji velký nápis s názvem oblíbeného sportovního klubu nebo zpěvačky. Nezapomeňte, že čím delší slovo vymyslíte, o to víc věcí se na poličku vejde.

Nafoukané křeslo

Trochu radikální postoj zvolil při tvorbě nového křesla izraelský designér Pini Lejbovič, který pro svůj model použil velmi nezvyklý materiál. Tisíce prázdných barevných balónků tvoří jeden velký objekt, který vás jen láká, abyste se do něj posadili. Otázkou ovšem zůstává, zda mohou být gumové balónky tak pohodlné, jak na první pohled vypadají.

Na kole do knihovny

A to doslova. Jenže designérské studio Byografia vás zve na kole do domácí policové knihovny. Pro tyto účely do ní návrháři zabudovali vertikální stojan na bicykl. Nábytek BookBike je netradičním řešením úložných prostor v interiéru. Můžete ho využít jako knihovnu nebo jako místo, kde si do příští jízdy uschováte kolo i s příslušenstvím. Po se seznámení s BookBike už si snad nebudete moci představit uživatelsky vstřícnější skříň.

V pozici krále zvířat

Na závěr představujeme originální projekt španělského návrháře Máximo Riery, který se při tvorbě křesel nechal inspirovat světem fauny. Jeho fantazie nápad dovedla tak daleko, že se vybraná zvířata stala součástí křesel. K dispozici jsou zatím židle ve tvaru nosorožce, mrože a chobotnice. Designér dále pracuje na motivu lva, velryby a brouka. Pokud usednete do pohodlného polstrovaného křesla, ocitnete se rázem v úplně jiném světě. V tomto světě přežijí jen ta nejsilnější zvířata a vy se stanete jejich králem.

Podpořte článek sdílením!

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Zatím nehodnoceno)
Loading...
104 zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *