školící místnost

Jak a čím správně vybavit školicí prostory ve firmě

Školení zaměstnanců patří k běžnému provozu většiny podniků. Růst společnosti souvisí s dalším vzděláváním jejích pracovníků. Pokud se školení neodehrává externě ve speciálním středisku, musí si podnik pro tuto činnost najít prostory ve vlastním sídle.

V menších firmách se dají občasná školení nasměrovat do konferenční místnosti, kde se nachází to nejpotřebnější vybavení. Začne-li společnost růst a školení by najednou zabírala prostor pro konference a pracovní schůzky, je třeba vybudovat prostor určený výhradně pro vzdělávání pracovníků. Řada značek již vytvořila speciální a velice funkční nábytek vhodný právě do těchto interiérů.

Koncentrovaný výkon

Návrháři jdou ve funkci kancelářského sedacího nábytku dál. Úvodní obrázek ukazuje typ pojízdných židlí, které se dají v učebně snadno seskupit v požadovaném množství a tvaru. Součástí této židle je i malá pracovní plocha, nádoba na psací potřeby a místo na odložení učebních materiálů či osobních věcí.

Švýcarská designová značka Vitra přišla zase s konceptem velkých křesel vhodných do otevřených pracovních prostorů a větších firem. Křeslo je tvořeno vysokým zadním a bočními panely, které Vás ihned po usednutí uvedou do soukromého pracovního prostoru. Při práci v tomto křesle omezíte vizuální a zvukové podněty z okolí na minimum a budete se moci snadněji soustředit na práci nebo na právě probíhající školení. Výhodou křesla Vitra je úložný prostor pod sedákem a stolek na počítač nebo poznámky.

U kulatého stolu

Pro školení různého typu jsou důležité jednotlivé nebo sdílené pracovní plochy. Pro přímý kontakt vyučujícího s jeho posluchači je vhodný jeden velký stůl, u kterého by na sebe všichni viděli a rozuměli si. Protože se často počet školených zaměstnanců může měnit, je třeba se připravit na různé situace.

Tip: Rozvíjejte své podnikání. Pomůžeme vám s dlouhou splatností faktur – Cashbot.cz

Nejvhodnější je variabilní nábytek. Buď můžete pořídit systém stolů, které se dají libovolně skládat dle počtu sedících a podle dispozic místnosti, nebo Vás zaujme jedinečný návrh stolu, který automaticky dvojnásobně zvýší počet míst. Kulatý dřevěný stůl lze ovládat mechanicky (pootočením desky dokola) nebo elektricky. Jde o zajímavé a efektivní řešení pro školicí, konferenční a společenské prostory.

Zorganizujte si myšlenky

Aby byly školicí prostory vybaveny vším potřebným, musíte opatřit prezentační pomůcky jako jsou tabule, flipcharty nebo projektor s plátnem. První dvě možnosti najdete skombinované v produktu s názvem H.System od firmy Steelcase. Jde o závěsný systém tabulí a flipchartů, který umožňuje variabilní řešení, které je možno přeskupit. Samozřejmostí jsou statické i pohyblivé panely, které umožní snadné sdílení všech diskutovaných informací.

Učební materiály

Školicí prostory je možné vybavit také univerzálními stojany na prospekty, dokumenty a materiály týkající se konkrétního vzdělávacího kurzu. Holandská firma Cascando ve svém sortimentu nabízí řadu různě konstruovaných stojanů, do kterých se vejde formát A4 i A3.

Variabilní je i jejich umístění na šířku nebo na výšku. Pojízdné informační stojany se dají snadno přemístit a díky tomu je můžete později využít na jiném místě ve firmě.

Podpořte článek sdílením!

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Zatím nehodnoceno)
Loading...
227 zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *