detska-pracovna

Dětská pracovna: Připravte se na nový školní rok

S koncem prázdnin začínají školákům a jejich rodičům nové povinnosti. Ještě před vstupem do dalšího ročníku je potřeba opatřit nové školní pomůcky a oprášit penál a batoh. Tím ovšem školní přípravy nekončí. Poté, co vybavíte dítě do školy, byste se měli zaměřit i na jeho pokoj, kde si bude moci plnit domácí úkoly a trávit volný čas kreslením.

Nábytek, který drží krok s dítětem

V rámci dětské pracovny je potřeba pro školáka dobře vybavit především pracovní místo, kde bude s ohledem na školní povinnosti trávit ještě více času. Pro děti, které vám v tomto věku budou růst přímo před očima je nejvhodnější vybírat z nastavitelného nábytku. Výškově variabilní stůl vydrží s vaším dítětem minimálně do puberty, kdy mu už budete pořizovat nábytek pro dospělé. Optimální velikost pracovní desky je stanovena plochou o rozměru 80×120 cm. Hlavně kvůli psaní by mělo mít dítě dostatečný prostor na ruce.

Aby záda nebolela

Stejnou funkci jako stůl by měla do určitého věku splňovat i židle. Výškově nastavitelný sedák a polohovatelná opěrka zad je u pracovních židlí téměř samozřejmostí. Pokud bude židle splňovat i ergonomické nároky, bude to ideální podpora při psaní domácích úkolů. Děti by se při práci a přípravě do školy měli cítit pohodlně, proto se nesmí výběr nábytku podcenit.

Rozsviťte dětský pokoj

To co platí pro obvyklé pracovní prostory, platí i pro dětskou pracovnu. Postarejte se, aby měli malí školáci dostatek světla nejen u stolu, ale v celém pokoji. Při výběru dbejte především na dostatečný rozptyl světelného kuželu, který lampa nebo lustr poskytují. V sortimentu dětského vybavení a dekorací najdete řadu hravých modelů světel, které vaše děti zaručeně pobaví. Při důrazu na funkčnost všech světel nemusíte automaticky rezignovat i na zajímavý design. Do dětského pokoje pořiďte minimálně dvě světla. Jedno na stůl a druhé na strop, ale další můžete přidat i k posteli.

Nezapomeňte na pracovní pomůcky

Dětský pracovní kout by měl být alespoň jedním místem z celého pokoje, kde bude mít školák mimo hraček uložené i různé psací potřeby a pomůcky do školy. Myslete na stojánky na tužky i na složky na dokumenty. Velice šikovnou vychytávkou do dětského pokoje je nástěnka, kde může mít dítě vedle obrázků pověšený například i rozvrh. Nástěnku může hravě vystřídat i magnetická tabule, na kterou dítě vše připevní magnetky a ve volných chvílích na ni bude moci psát křídou.

Hravé dekorace jsou potřeba

Celou dobu se věnujeme spíše pracovním a školním potřebám do dětského pokoje. I když už ale váš malý školák není dítě, které si vystačí jen s hračkami, není důvod proč mu ještě nějakou dobu nedopřát to pravé prostředí dětského pokoje. Funkční dětský nábytek můžete doplnit zajímavými a hravými dekoracemi. Spoustu zábavy si ději jistě užijí například s originálně vzorem koberce nebo netypicky složenými policemi, se kterými budou moci dále manipulovat.

Podpořte článek sdílením!

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Zatím nehodnoceno)
Loading...
339 zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *