Hardware | AMD | Grafické karty

AMD na leden chystá novou grafiku Radeon RX 5600 XT s čipem Navi 10

Krátce před Vánoci jsme tu měli podrobné informace a testy nové grafiky střední třídy – Radeonu RX 5500 XT a nyní to dle informací webu Igors Lab vypadá, že se v lednu od AMD dočkáme ještě o trochu výkonnějšího modelu.

Nová grafická karta Radeon RX 5600 XT by měla být postavená na ořezaném čipu Navi 10 s architekturou RDNA, který používají i výkonné modely Radeon RX 5700 a 5700 XT. Dle předpokladů by měla grafika mít 1 920 stream procesorů v kombinaci minimálně s 8 GB paměti GDDR6.

Díky tomu by měl výkon dosahovat na úroveň kolem 75 % plnohodnotného Radeonu RX 5700 XT a AMD tak získá další model, kterým vyplní portfolio středně výkonných grafických karet.

Podle informací bychom se uvedení na trh měli dočkat ve třetím týdnu v lednu roku 2020, přičemž cena zatím ještě není jasná. Jak ale vyplynulo z testů Radeonu RX 5500 XT, u něho nebyl poměr ceny a výkonu dobře nastavený a konkurenční modely od Nvidie vycházely lépe. Takže uvidíme, jak k tomu AMD přistoupí a zda se dočkáme třeba i úpravy cen u většího počtu modelů.

Diskuze (11) Další článek: Vědci našli další důkazy spojující acetát vitamínu E se sérií plicních onemocnění z vapování

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,