Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Televizní tipy na 26. prosinec: výuka černé magie i mrznutí v ledových pustinách

Kultura

  12:00
PRAHA - Na co se podívat 26. prosince v televizi? Server Lidovky.cz Vám nabízí několik tipů.

Kate Beckinsale ve filmu Bílá smrt (2008). foto: Continental Films

Krabat: Čarodějův učeň
Prima Max, 16:05

Mladý chlapec Krabat se během třicetileté války octne u dveří tajuplného mlýna. Čeká ho náročný a strastiplný výcvik. Na konci z něj ale nebude mlynář, nýbrž čaroděj znalý temné magie! Temná německá pohádka začne postupně získávat stále temnějí obrysy. Snímek je německou adaptací slavného románu Krabat, který ve svém vlastním Čarodějově učni adaptoval i Karel Zeman. 
Proč sledovat: Hodně netradiční pohádka. Rozhodně nic pro malé děti! 

Velký šéf (1969)
ČT2, 20:00
Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow - Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží...
Proč sledovat: Belmondo se zkrátka neokouká. 

Bílá smrt
Nova Cinema, 22:00

Výzkumná stanice na Arktidě stojí uprostřed ledové pustiny. Venku burácí silný vítr a vládne zde nepředstavitelná zima. V prostorách stanice se stane vražda. Vrah sice nemá kam utéct, ale to ani vědci. Kdo bude další na řadě? Na stanici se zrovna nachází neohrožená policistka. Tento případ ale může být nad její síly.
Proč sledovat: Mrazení v žilách. Na vině ale není arktická zima. 

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!