Společnost JA Solar dodá moduly o výkonu 490 MW pro projekt přenosu UHV společnosti Huanghe Hydropower Development

Společnost JA Solar, přední výrobce vysoce výkonných fotovoltaických produktů, oznámila, že získala zakázku na dodávku vysoce účinných modulů o celkovém výkonu 490MW pro projekt přenosu ultravysokého napětí (UHV) společnosti Huanghe Hydropower v provincii Čching-chaj. Projekt s výkonem 3,1 GW je předním světovým demonstračním projektem přenosu UHV. Projekt má také velký význam pro aplikaci nových technologií a průzkum nasazení projektů obnovitelné energie s UHV.

Společnost JA Solar dodá pro projekt své oboustranné monokrystalické moduly PERC 9BB s půlenými články a dvojitým sklem, které usnadní integraci pokročilých solárních produktů a energetické sítě UHV. S výkonem 410 MW při hromadné výrobě a účinností konverze 20,4 % zahrnuje tento pokročilý produkt některé z předních technologií, včetně technologie oboustranných článků, 9BB a struktury půlených článků s dvojitým sklem. Technologie 9BB snižuje ztrátu odporu; technologie půlených článků umožňuje lepší výkon v podmínkách zastínění; a struktura dvojitého skla umožňuje lepší přizpůsobení různým prostředím. Kromě toho se na křemíkové plátky aplikuje technologie dopování galliem pro účinné zmírnění degradace vyvolané světlem (LID). Všechny tyto technologie zajišťují, že modul optimalizuje výkonnost generování energie. Díky své vysoké spolehlivosti a přizpůsobitelnosti prostředí prošel pokročilý modul JA Solar testováním zkušebních laboratoří TUV Nord a Intertek a je ideální pro snížení nákladů na rovnováhu systému (BOS) a nákladů na výrobu a provoz (LCOE).

Pan Jin Baofang, předseda představenstva společnosti JA Solar, uvedl: "Huanghe Hydropower Development Co., Ltd je velká komplexní energetická společnost v rámci Státní energetické investiční společnosti. Má 20 leté zkušenosti s budováním a vývojem fotovoltaických elektráren a udržuje dlouhodobý kooperativní vztah se společností JA Solar. Je nám ctí spolupracovat se společností Huanghe Hydropower na tomto průkopnickém projektu a budeme i nadále spolupracovat s našimi kooperačními partnery na propagaci rozsáhlé aplikace vysoce účinných produktů, která umožní průmyslu dosáhnout celosvětové parity sítě."

KONTAKT: Xiaorui Sun, +86-10-6361-1888 x1698, bj.sunxr@jasolar.com

Klíčová slova Čína-energie-firmy-JA Solar Technology Co., Ltd.

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Energetika, suroviny

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.