30. prosince 2019 • 21:00

SESTŘIHY: Kometa dala devět gólů, Sparta osm. Liberec po obratu drží trůn

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | V posledním hracím dni Tipsport extraligy v roce 2019 se nový lídr tabulky udržel na čele. Hokejisté Liberce doma porazili Zlín 2:1 a do nového kalendářního roku vstoupí z prvního místa díky patnácté výhře z šestnácti zápasů. Kometa velice potěšila své fanoušky, když doslova rozdrtila Karlovy Vary 9:1, šest bodů (3+3) si připsal americký sniper Peter Mueller. V přímé bitvě o třetí místo zvítězila Plzeň 3:2 po nájezdech proti Mladé Boleslavi. Sparta v posledním utkání před Silvestrem doma skolila Litvínov 8:4 a nadále se drží na dostřel Bílým Tygrům.



Vyrovnanou bitvu rozsekl Němec

Už ve druhé minutě zaváhali hosté při střídání a rozjetý Straka přesnou ranou z mezikruží otevřel skóre. Následný plzeňský nápor otupil Krošelj. Slovinský gólman vyrazil tvrdou střelu volného Pulpána a zlikvidoval i Koldovu šanci. Ve 14. minutě Středočeši vyrovnali, když se po vyhraném vhazování prosadil z dorážky Skalický.

Domácí stihli rychle odpovědět během přesilové hry, poté co od zadního mantinelu odražený puk vrátil do sítě Indrák. O 50 vteřin později sice Skalického bombu ještě stačil gólman Frodl vyrazit, ale střelou do odkryté branky vyrovnal na 2:2 Pláněk. V závěru třetiny měli početní výhodu i hosté, Hrbas však trefil jen levou tyčku a Jegličovu dorážku zastavil vleže Frodl.

Prostřední část začala z obou stran o poznání opatrněji. Ve 25. minutě v dobré pozici neuspěl Hrbas a za chvíli na druhé straně z rychlého brejku nestačil bekhendem přesně zakončit Moravčík. Po polovině utkání při vyloučení Klepiše už domácí slavili třetí gól, Robova trefa ovšem nemohla být uznána pro Fillmanovo předchozí nepotrestané posunutí branky. Zbytek druhé třetiny nabídl pouze osobní souboje a boj ve středním pásmu.

Taktická bitva pokračovala také v závěrečné dvacetiminutovce. Až při druhém Mertlově trestu zápasu zabránil Frodl na brankovišti zakončujícímu Stránskému překlopit vedení na stranu Mladé Boleslavi. Jinak se gólové příležitosti rodily těžce, v 53. minutě po dobré práci Eberleho za brankou volný Vráblík z pravého kruhu vypálil nad. Poté Indiáni nedotáhli dvě slibná přečíslení a utkání se muselo prodlužovat.

V nastavení nejprve Kantner po Gulašově přihrávce trefil levou tyč a při následném vyloučení Šťastného orazítkoval brankovou konstrukci bombou od modré čáry také Moravčík. Druhý bod nakonec zajistil Indiánům vítěznou penaltou Němec, který uspěl povedeným forhendovým blafákem.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): "V první třetině jsme byli o trochu aktivnější. Boleslav se potom zvedla a odpověděla na naše góly. Bylo to hodně atraktivní utkání, hrálo se aktivně na obou dvou stranách. Přelévalo se to. Nakonec pro oba zasloužený bod. Ceníme si toho, že jsme konečně dokázali prolomit boj o bod navíc."

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Myslím si, že to byl hezký a vyrovnaný hokej. Podle mě zasloužený bod pro oba týmy. Nájezdy jsou loterie a my jsme bohužel nevyhráli. Situaci před plzeňským neuznaným třetím gólem jsem měl daleko. Na pokyn gólmana jsme si vzali challenge."

SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:2sn. Až sedmá série nájezdů rozhodla o zisku bonusového bodu domácího celku
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 01:39. Straka, 15:16. Indrák, . V. Němec

Hosté: 13:08. Skalický, 16:06. Pláněk

Sestavy

Domácí: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Moravčík, Jank, L. Kaňák, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Pour – Straka, Kodýtek, Eberle – Rob, Kolda, Indrák.

Hosté: Krošelj (Peters (A)) – Ševc, Kurka, Dlapa, Pláněk, Hrbas, Fillman, Hrdinka – Skalický, Zbořil (C), Klepiš – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.

Rozhodčí

Bejček, Hradil – Gerát, Jelínek

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

5826 diváků

Rytíři přišli o vedení 2:0, pak řádil Ondrušek

Hned v úvodu zahrozil Nahodil, poté zachránila domácího gólmana Godlu tyčka po Dujsíkově nahození, ale jinak bylo v průběhu první třetiny o něco aktivnější a nebezpečnější Kladno. V její polovině zakončil Kaut do Konrádovy lapačky.

Pak už přišly i góly. A hosté k tomu napomohli svými fauly. Po Burianově prohřešku byl na konci povedené souhry Bílek, jenže těsně přestřelil. Dujsíkův krosček znamenal 51 sekund přesilovky pět na tři pro Středočechy. A ti nepohrdli - po 16 sekundách O'Donnell ze stejné pozice, z níž předtím zakončoval Bílek, otevřel skóre.

Hajný pak už při hře pět na pět neprostřelil Konráda. O chvilku později se ale prosadil z dorážky Kaut a Rytíři vedli už o dva góly. Snížit mohl ještě do přestávky Irgl, jenže Godla byl proti.

Zkušený lídr hostující ofenzivy měl také první větší šanci druhé části, když si vybruslil v početní výhodě do šance před domácím brankovištěm, i tento minisouboj ale vyhrál Godla. Irgl se pak ale přece jen dočkal, když povedenou ranou využil přesilovku a v 39. minutě vrátil Hanáky do hry.

Kladenští znervózněli a herní převaha se přestěhovala na hokejky hostů. V polovině 49. minuty pálil po Irglově nahrávce tvrdě od modré čáry Ondrušek a trefil přesně - 2:2. Půl minuty nato navíc fauloval Barinka, hosté ale možnost k dokonání obratu nevyužili.

Na tahu tak byli opět Rytíři. V 53. minutě udělal velkou chybu Škůrek, když prohrál souboj v blízkosti pravé Konrádovy tyčky s Redlichem, ten našel Strnada a domácí kapitán vrátil vedení Středočechům. Další Ondruškova bomba na začátku 58. minuty ale znamenala opětovné vyrovnání a zápas dospěl do prodloužení.

Pro Rytíře bylo však velkou komplikací naprosto zbytečné vyloučení Nashe z konce základní hrací doby. Jeho seknutí přišlo domácí draho - hned v čase 60:25 rozhodl nekompromisní ranou Klimek.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Kladno): "Olomouc dnes byla v celém zápase lepší. My jsme se trochu šťastně dostali v první třetině do dvougólového vedení, ale nešly nám nohy, byli jsme pomalí. Chtěli jsme se tak soustředit spíše na obranu a udržet ten stav. Když jsme vedli 2:0 a pak jsme se dostali šťastným gólem i na 3:2, chtěli jsme to udržet, ale bohužel tam nezblokujeme střely a navíc pak uděláme další nesmyslnou blbost, když se necháme vyloučit v přerušené hře. Nechali jsme tak Olomouc rozhodnout v prodloužení. Myslím, že dnes jsme si více než bod určitě nezasloužili."

Zdeněk Moták (Olomouc): "První třetina z naší strany špatně. Ani ne tak herně, ale spíše výsledkově. Dostali jsme gól v oslabení tři na pět, pak z dorážky. To pro nás byla špatná zpráva, nicméně jsme se z toho dokázali dostat. A myslím, že v těch dvou třetinách jsme pak byli lepší. Dostávali jsme se do tlaku, do střel, srovnali jsme zaslouženě. Dokázali jsme se pak dostat i z toho stavu 2:3, pár minut před koncem jsme srovnali, ale myslím, že jsme si to zasloužili, a to včetně toho vítězného gólu. Dnes jsme byli dobří, musím hráčům poděkovat. Pro nás jsou to zlaté dva body."

SESTŘIH: Kladno - Olomouc 3:4p. Hanáci nakonec otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 12:29. O'Donnell, 14:46. T. Kaut, 52:39. J. Strnad

Hosté: 38:09. Irgl, 48:32. Ondrušek, 57:01. Ondrušek, 60:25. Klimek

Sestavy

Domácí: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Barinka, Zajíc, Romančík – Redlich, Melka, J. Strnad – Bílek, Machač, Hovorka – Valský, Stach, Zikmund – Hajný, T. Kaut, O'Donnell.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Švrček, Valenta, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Jaroměřský, Škůrek – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, Kolouch, Olesz – Laš, Vodný, Skladaný.

Rozhodčí

Kiks, Mrkva – Hlavatý, Špůr

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

3327 diváků

Sérii Bílých Tygrů natáhlo duo Vlach-Průžek

První velkou šanci měl hned v úvodní minutě zápasu navrátilec do liberecké sestavy Bulíř, mířil však těsně vedle. Na opačné straně prověřil Hrachovinu dělovkou od modré čáry Ferenc. První přesilovou hru v utkání si zahráli Bílí Tygři, Čiliaka však neohrozili.

Skóre se poprvé změnilo v deváté minutě. Při signalizované výhodě domácích přihrál Bulíř zpoza branky na modrou čáru, jenže tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů a puk tak doklouzal až do opuštěné liberecké branky. Kuriózní vlastní gól byl připsán zlínskému Šlahařovi. Liberečtí mohli okamžitě vyrovnat v přesilovce, Berani se ale ubránili.

Druhé dějství začalo náporem Severočechů, Čiliak si ale se střelami Kotvana a Knota poradil. V 27. minutě už ale bylo vyrovnáno, když po krásné kombinaci s Najmanem a Průžkem střílel do odkryté branky Vlach. A za další dvě minuty už Bílí Tygři otočili skóre ve svůj prospěch. Z dobré Průžkovy práce opět těžil Vlach.

Vyrovnání měl hned vzápětí na hokejce Claireaux, Hrachovina ale jeho bekhendový blafák chytil. Poté si Zlínští zahráli početní výhodu a blízko gólu byl Šlahař, Hrachovina ale vytáhl další parádní zákrok. Na druhé straně mohl navýšit vedení Liberce Bulíř, také Čiliak si však připsal výtečný zásah.

V úvodu třetí části se do dobré příležitosti dostal Claireaux, vystřelil ale těsně mimo. Na druhé straně prověřil Čiliaka Zachar, zlínský brankář ale neměl s jeho střelou problém. Poté se až před Čiliaka natlačil Najman, místo střely ale ještě hledal Vlacha, jehož střelu zblokovala zlínská obrana.

Liberečtí se poté přece jenom více zatáhli a zlínské útoky tak často narážely na dobře zformovanou defenzivu domácích. Poté se do velké šance dostal Köhler, tváří v tvář Hrachovinovi ale neuspěl.

Tři minuty před závěrečnou sirénou sáhli Berani ke hře bez brankáře, která byla následně umocněna ještě přesilovkou. Obrovskou příležitost k vyrovnání měl po Fořtově přihrávce Honejsek, nedokázal ale trefit odkrytou branku. Liberec už se poté ubránil.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): "Jsme spokojeni s výhrou. Bylo to vyrovnané utkání až do samého konce. Opticky jsme byli dvě třetiny lepším týmem, šancí jsme si ale moc nevypracovali. V závěru jsme byli až moc pasivní, povedlo se nám však vítězství ubránit."

Martin Hamrlík (Zlín): "Neodehráli jsme špatné utkání, bohužel se dnes na naší straně nenašel žádný střelec. Gól si dal Liberec vlastní. To zápas rozhodlo. Oba brankáři chytali výborně. Sahali jsme po bodu, bohužel odjíždíme s prázdnou. S výkonem týmu jsme ale spokojeni."

SESTŘIH: Liberec - Zlín 2:1. Tygři těsně přehráli Berany
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 26:37. J. Vlach, 28:50. J. Vlach

Hosté: 08:21. Šlahař

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Schwarz (A)) – Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, Kotvan, T. Hanousek – Lenc, Bulíř, L. Hudáček – A. Musil, Marosz, Ordoš – L. Krenželok (C), P. Jelínek, M. Zachar – J. Vlach, Najman, Průžek – D. Špaček.

Hosté: Čiliak (Kašík) – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Řezníček, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Šlahař – Dufek, Fryšara, Claireaux – Köhler, P. Sedláček, Popelka.

Rozhodčí

Hodek, Veselý – Kajínek, Rampír

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

7 500 (Vyprodáno) diváků

Ostravany dostal z předposledního místa Roman

V souboji posledního s předposledním šly ve čtvrté minutě do vedení Vítkovice, když Kubalík zpoza branky našel Romana a ten se trefil pod Kacetlovu vyrážečku. Dynamo si postupně vynutilo soustavný tlak a dlouhé minuty kroužilo kolem Svobody, jenže bez větších příležitostí. Ostravané trpělivě čekali na šance a v ofenzivě byli i při minimu pokusů nebezpečnější. Druhý gól měl na holi Mallet, ale Kacetl rychle vytasil beton.

Pardubice střeleckou nemohoucnost neprolomily ani v přesilovce, kdy z dobré pozice přestřelil Látal. Zákonitě tak přišel trest, když bleskový protiútok zužitkoval ranou k tyči Krenželok. Další gól mohl ve druhé třetině v početní výhodě přidat Bukarts, jenže tentokrát se Kacetl zaskvěl. Jinak Vítkovice spoléhaly hlavně na brejky a jeden takový v oslabení neproměnil Lakatoš.

Dlouho to však hostům stačilo, Dynamo sice nadále tlačilo, ale kolem branky bylo bezzubé a navíc naráželo na jistého Svobodu. Až v 35. minutě po vyjetí zpoza branky překvapivě vystřelil Mandát a kotouč propadl do sítě. Jenže za minutu a půl pardubičtí hráči hrubě chybovali v rozehrávce a Werbik ranou bez přípravy vrátil svému týmu dvoubrankový náskok. Další tutovku následně spálil Trška a na druhé straně Tybor v úniku ani pořádně nezakončil.

Právě po faulu domácího útočníka hrály Vítkovice na startu třetí třetiny přesilovku a Roman parádní ranou k bližší tyči zvýšil už na 4:1. Od pátého gólu poté uchránil Dynamo Kacetl, který sebral radost Malletovi a poté i unikajícímu Veselému.

Pardubice se dál utápěly v marných ofenzivních pokusech, v největší šanci trefil Tybor tyč. V 55. minutě sice dal domácím hráčům naději dorážející Harju, ale další gól už Východočeši nepřidali ani při dlouhé hře bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (Pardubice): "Věděli jsme, že Vítkovice budou zatažené a budou hrát maximálně jednoduše, přesto jsme jim nabídli pár brejků a šancí, které k naší nevoli využily. Sice jsme měli spoustu střel, ale náš tlak je takový polovičatý, neumíme ho zužitkovat, nechodíme do brány a nemáme ani dorážky. Ve třetí třetině hrál soupeř dobře takticky, zdržoval a nikam se netlačil. My jsme to zase doháněli v posledních minutách, což prostě nefunguje."

Rostislav Klesla (Vítkovice): "Vnímali jsme, že je to velmi důležitý zápas, a myslím si, že jsme podali od začátku do konce velmi dobrý výkon, i když si soupeř místy vynutil tlak. Všichni hráči předvedli kvalitní výkon a myslím si, že do zbytku sezony je to velmi důležitá výhra. Za tři body jsme rádi."

SESTŘIH: Pardubice - Vítkovice 2:4. Ondřej Roman se podílel dvěma brankami na výhře hostů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 34:48. Mandát, 55:00. Harju

Hosté: 03:34. O. Roman, 19:23. D. Krenželok, 36:11. Werbik, 42:15. O. Roman

Sestavy

Domácí: Kacetl (Kantor) – J. Kolář (C), T. Voráček, Eklund, Holland, Mikuš, J. Zdráhal, Ivan – Svačina, Mandát (A), Tybor – Harju, Poulíček (A), Látal – Kusý, R. Vlach, D. Kindl – Pochobradský, Matýs, M. Beran.

Hosté: Mi. Svoboda (20.–21. Dolejš) – Kvasnička, Trška, Výtisk (C), R. Černý, Šidlík, D. Krenželok – Roberts Bukarts, O. Roman, Lakatoš (A) – Schleiss, Š. Stránský, Razgals – Dej (A), R. Veselý, Mallet – T. Kubalík, Werbik, P. Zdráhal – Guman.

Rozhodčí

Jeřábek, Micka – Jindra, Zika

Stadion

enteria arena

Návštěva

8315 diváků

Karlovarská zkáza nese jméno Mueller

Na čtyři branky nahrál Petr Holík, který se ale v polovině duelu zranil a utkání nedohrál. Kometa se vítězstvím posunula na páté místo tabulky, Vary klesly na sedmou příčku.

Kometa vstoupila do zápasu aktivně a s útočnou chutí. Výborně bruslila, vytvořila si převahu a brzy ji taky zužitkovala. Holík procpal nahrávku přes dva obránce na Muellera a americký střelec zasunul puk mezi betony gólmana Novotného.

Hosté se útočně osmělili až po inkasovaném gólu, ale Koblasův pokus z voleje neměl šanci být gólovým. Naopak podruhé udeřila Kometa, když Svozilovu střelu od modré tečoval na úrovni ramen Orsava a regulérnost gólu potvrdil videozáznam.

Jen 33 vteřin druhé třetiny stačilo k tomu, aby úderné komando z prvního brněnského útoku zakončilo další kombinaci třetím gólem a vyhnalo z branky Novotného. Sedmnáctiletému náhradníkovi Janu Bednářovi zvedl sebevědomí hned první zákrok, když zlikvidoval Muellerovo sólo, ale práce mu neubylo. Naopak.

Kometa pokračovala v drtivém tlaku, během pěti minut dali její hráči tři góly vesměs do odkryté branky. Už v polovině zápasu měl Mueller na kontě hattrick.

Nádech exhibice domácím pokazily Vejmelkovo špatné vyjetí, po němž daly Vary čestný gól, a především zranění Holíka, který po nárazu na mantinel skončil na nosítkách.

Brňané při pětibrankovém vedení přece jen zvolnili tempo, což ale platilo jen do konce druhé třetiny. V závěrečném dějství rozjela Kometa brankostroj znovu a hostující hráči byli rádi, že si závěr roku nepokazili desítkou.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Kometa): "My jsme výborně vstoupili do první třetiny, kdy jsme dali paradoxně jen dvě branky, pak jsme je začali dávat po parádních kombinacích. Odehráli jsme koncentrované utkání s jednou velkou kaňkou, kdy se zranil Holík, hrající v životní formě. To je pro nás hořké. První zprávy jsou takové, že kosti má celé, což potvrdil rentgen a další budeme vědět po magnetické rezonanci. Jedná se o zranění kotníku i kolena, byl to nekoordinovaný pád bez předchozího faulu."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Pro nás to byl nejhorší zápas v tomto roce, ať už výsledkově, tak i herně. Doběhl nás těžký program posledních dnů a zdravotní stav většiny hráčů. Měli jsme špatný pohyb, načal nás první smolný gól, po hraniční situaci jsme dostali druhou branku, což byl jeden klíčových momentů zápasu. Kometa byla celý zápas lepší, my jsme se celý zápas protrápili, výkon byl z naší strany špatný."

SESTŘIH: Kometa Brno - Karlovy Vary 9:1. Peter Mueller svými body dopomohl k vysokému vítězství
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:02. Mueller, 17:03. Orsava, 20:33. Mueller, 25:55. Rákos, 27:47. Zaťovič, 30:50. Mueller, 44:20. Plekanec, 48:47. Vincour, 49:21. Baranka

Hosté: 31:37. T. Rachůnek

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Klimeš) – Malec, O. Němec, Pyrochta, Baranka, Gulaši, Svozil – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Vincour, Plekanec, L. Horký – Hruška, Rákos, Orsava – Dočekal, Kusko, Kucsera – Kunc.

Hosté: F. Novotný (21. Bednář) – Šenkeřík, Graňák (A), Šafář, Plutnar, D. Mikyska, Eminger – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Černoch, Raška I, Vondráček – Koblasa, Skuhravý (C), Kohout.

Rozhodčí

Šír, Úlehla – Bryška, Rožánek

Stadion

DRFG arena

Košťálek po odpykání trestu rozjel gólové hody

V první třetině dlouho hrozili především hosté, ale v 15. minutě otevřeli v přesilovce domácí. Růžička nabil na střelu od modré Košťálkovi, který návrat do sestavy po třízápasovém trestu za faul na libereckého obránce Dernera oslavil gólem. Litvínov vyrovnal dvě vteřiny před koncem úvodní části. Bek Říha ranou na bližší tyč překonal Machovského.

Zkraje druhého dějství se sparťané při Říhově vyloučení prosadili podruhé. Rozhodčí však po konzultaci s videem gól kvůli Pechovu kopnutí odvolal. A tak na druhé straně udeřil v oslabení Litvínov. Machovský vyrazil Jarůškovu střelu před úspěšně zakončujícího Kašpara.

O chvíli později hosté málem přidali po nepřehledné situaci třetí trefu. Akce si znovu vyžádala zhlédnutí záznamu, který odhalil, že puk brankovou čáru nepřešel.

V 29. minutě domácí srovnali. Sparťanský kapitán Řepík se dostal před Jánošíka, srazil se s gólmanem Honzíkem a kotouč doputoval do sítě. Litvínov si vzal na pomoc trenérskou výzvu, ale branka platila.

O 70 vteřin později přihrál Košťálek rozjetému Pechovi, jenž střelou z kruhu dokonal obrat. Poté se Pražanům naskytla 50 vteřin dlouhá přesilovka pět na tři, kterou však nevyužili. Následně se neprosadil ze samostatného úniku Forman. V závěrečné minutě druhé třetiny se ale domácí znovu dočkali, když zadák Polášek vyslal v početní výhodě od modré tvrdou střelu.

V polovině třetí části zakončil přečíslení tři na jednoho Smejkal. Hosté si poté zahráli přesilovku a zkusili hru bez gólmana, jenže Pšenička přidal do prázdné branky šestou trefu Sparty. Litvínov se nakonec v početní výhodě díky Petružálkovi prosadil a v následující přesilovce snížil Lukeš na rozdíl dvou gólů. Petružálek zaznamenal třetí bod v utkání.

Domácí však větší drama nepřipustili, Pech překonal bekhendem Honzíka a oslavil 100. gól v dresu Pražanů. V 59. minutě stanovil konečný výsledek přesilovkovým zásahem Řepík.

Sparta zvítězila v O2 areně potřetí za sebou a Litvínov porazila popáté v řadě. Na vedoucí Liberec ztrácí dva body. Bílí Tygři však odehráli o tři zápasy méně. Před třetí Plzní, která má k dobru dvě utkání, mají Pražané náskok pěti bodů.

Verva prohrála třetí z posledních čtyř zápasů a venku sedmý z uplynulých osmi. Na poslední Pardubice má tříbodový náskok.

Ohlasy trenérů

Uwe Krupp (Sparta): "Litvínov začal v první třetině dobře, byli jsme trochu v jeho sevření, hodně nás zatlačil a dobře bruslil. Náš gól na 1:0 byl důležitý, ale remíza 1:1 po první třetině byla zasloužená. Ve druhé třetině nás nakoply přesilové hry, dobře jsme hráli s pukem a zatlačili je. Bylo to velmi vyrovnané utkání. Dosáhlo to bodu, kdy mohl jít zápas kterýmkoli směrem. Musím hráče pochválit. Tvrdě bojovali, ukázali charakter a odvahu a našli cestu ke třem bodů proti velmi dobrému týmu. Skóre je trochu vysoké, ale takový je hokej. Mám radost z gólů, protože v předchozích zápasech se nám moc nedařilo proměňovat šance."

Jindřich Kotrla (Litvínov): "Do poloviny zápasu jsme byli lepším týmem, měli jsme více ze hry, dostávali jsme soupeře pod tlak. V polovině zápasu přišlo sporné rozhodnutí, kdy byl uznaný gól v náš neprospěch. Po té chvíli se naše hra sesypala, přestlali jsme plnit věci, které jsme do té doby plnili. Sparta toho využila. Špatně jsme dneska hráli oslabení a přesilovky od půlky zápasu a dopadlo to tak, jak to dopadlo."

SESTŘIH: Sparta - Litvínov 8:4. Pražané rozstříleli svého soupeře a Lukáš Pech vsítil dvě branky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:36. Košťálek, 28:09. Řepík, 29:19. Pech, 39:09. Polášek, 49:03. Smejkal, 50:34. Pšenička, 57:53. Pech, 58:30. Řepík

Hosté: 19:59. J. Říha, 22:54. Kašpar, 51:32. Petružálek, 54:56. F. Lukeš

Sestavy

Domácí: Machovský (J. Sedláček) – Košťálek, Tomáš Dvořák, Polášek, M. Jandus, Piskáček, Blain, Poizl – Smejkal, Tomášek, Řepík – Sukeľ, V. Růžička, Rousek – Dvořáček, Pech, Forman – Vitouch, Pšenička, Říčka.

Hosté: Honzík (Janus) – Ščotka, Jánošík, T. Pavelka, Kudla, Baránek, J. Říha, Kubát – F. Lukeš, V. Hübl, Petružálek – Jarůšek, M. Hanzl, Mahbod – Hedberg, Gerhát, Kašpar – Trávníček, Válek, Jurčík.

Rozhodčí

Lacina, Pražák – Brejcha, Hynek

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

12 351 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Milan Gulaš 35 41 76 52 1 38 231
2. Michal Birner 20 41 61 41 12 12 138
3. Libor Hudáček 31 29 60 50 22 24 162
4. Tomáš Rachůnek 25 27 52 51 -8 12 113
5. Martin Zaťovič 29 21 50 51 1 24 125
6. Pavol Skalický 18 27 45 51 25 50 95
7. Matěj Stránský 23 22 45 52 13 46 120
8. Brady Austin 18 25 43 52 -12 26 145
9. Roberts Bukarts 16 26 42 47 -8 42 141
10. Tomáš Mertl 16 24 40 48 -4 42 114

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud