Silvestr bude v Ostravě už bez kouče Páníka. Kdo bude jeho nástupcem?

Pouhý den před koncem kalendářního roku 2019 znamená konec ve svém trenérském angažmá v Baníku Ostrava pro stratéga Bohumila Páníka. Už během podzimní ligové části se hovořilo dlouhou dobu o jeho možném konci v moravskoslezském klubu, tentokrát už je to definitivní. O konci Páníka rozhodlo v pondělí klubové vedení, které se s koučem na ukončení spolupráce domluvilo. Nyní se začíná spekulovat o Páníkových hmožných nástupcích. V zákulisí se skloňují jména Martina Haška či Luboše Kozla, který v současnosti trénuje reprezentační "devatenáctku". Podle informací serveru Sport.cz by se měla veřejnost jméno nového ostravského kouče dozvědět do konce týdne.

Přestože ostravský Baník nijak moc nezaostává za předsezónním očekávání a aktuálně se tak nachází na sedmé příčce ligové tabulky, přičemž na třetí Jablonec ztrácí pouze čtyři body, dlouhodobě nebylo jak vedení klubu, tak samotní fanoušci spokojeni s předváděným herním projevem.

Během podzimu se objevovaly například takové informace, že Páník, který přišel do klubu v březnu loňského roku, nemá podporu v kabině a pak především matadora týmu Milana Baroše, kterého poslední dobou do základí sestavy příliš nenasazoval. Vedle Páníka pak v realizačním týmu končí i jeho dosavadní asistent Jan Somberg.

"Bohumil Páník má zcela nezpochybnitelnou zásluhu na úspěšném etablování Baníku v první lize po postupu z druhé ligy. Přebral tým v kritické situaci na sestupovém místě a dokázal ho vytáhnout nejprve k záchraně, a pak i do horní poloviny tabulky. Za to mu jsme vděčni a dnes jsme mu za to znovu poděkovali. Teď to cítíme tak, že ta první etapa klubu po návratu do nejvyšší soutěže končí a čeká nás další víceletý cyklus, ve kterém chceme pokračovat trošku jiným směrem. Trenéru Páníkovi jsme poděkovali a přejeme mu hodně úspěchů do další práce," uvedl k pondělnímu kroku klubového vedení sportovní ředitel Baníku Marek Jankulovski.

Ten také potvrdil, že Páníkův nástupce bude znám do konce tohoto týdne tak, aby mohl nový kouč s týmem pracovat už od pondělí 6. ledna, kdy začne zimní příprava na jarní část sezóny. "Intenzivně jednáme a jsem přesvědčen, že v příštích dnech oznámíme jméno nového trenéra," řekl.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Banik Ostrava Fotbal

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 27 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

John Kirby, koordinátor strategické komunikace Národní bezpečnostní rady

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel vypálených Teheránem.

před 8 hodinami

Ilustrační fotografie.

Vražda v Pohodlí na Svitavsku se dostala k soudu. Muži vinu odmítají

U Krajského soudu v Hradci Králové se v pondělí začala projednávat kauza předloňské vraždy v domě v Pohodlí u Litomyšle na Svitavsku. Dvojice mužů je obviněna z toho, že utýrala muže, jehož tělo následně uvařila v sudu, kosti spálila a další ostatky rozvezla po okolí. Oběma hrozí výjimečný trest. 

před 9 hodinami

před 15 hodinami

USA nepomohou likvidovat íránské Šahídy-136 na Ukrajině, jako to udělaly v Izraeli

USA nepočítají s tím, že by pomáhaly likvidovat íránské bezpilotní drony Šahíd-136 a další, podobně jako se to stalo úspěšným krokem se spojenci během íránského útoku na Izrael. Konflikty na Blízkém východě a na Ukrajině jsou odlišného charakteru a to je nutné brát v úvahu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy