Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Silvestr: Babiš vytáhl fotku s Monikou, dětmi a „motýle“. Bartoš dováděl s „kněžkou chaosu“

Aktualizováno -
1. ledna 2020
03:05
Autor: simao - 
31. prosince 2019
19:19

Silvestrovské oslavy jsou za námi, jejich program si čeští politici připravili různý. Premiér Andrej Babiš (ANO) dopředu avizoval, že nebude v Česku - odjel s manželkou do rakouských Alp a v podvečer zveřejnil fotku se svou ženou i dětmi Frederikem a Vivien. To šéf opozičních Pirátů Ivan Bartoš vyvezl přes den svou ženu Lydii Franku do Plzně, kde si zadováděli i s dcerou v Techmanii. Co další šéfové sněmovních stran? Svému manželovi emotivně děkovala za podporu nová předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Premiér Andrej Babiš (ANO), kterého opozice ve druhé půlce roku opět nešetřila kvůli kauzám Čapí hnízdo a údajného střetu zájmů dle auditů Evropské komise, na konci roku opustil Česko a vydal se do rakouského hotelu v Alpách. Tradičně i s manželkou Monikou.

Babiš na Silvestra: „Miluju motýle“

Na jeho facebookovém profilu, kde slíbil, že „do konce roku ode mě máte klid“ se na Silvestra nakonec dva příspěvky objevily. Výběr Babišových fotek z letošního roku včetně těch s Donaldem, Melanií a nakonec i Ivankou Trumpovými v Bílém domě. „Jo, ještě jednou Babiš. Babiš a ty nejlepší fotky z roku 2019,“ stojí na premiérově profilu.

Ale to byl teprve silvestrovský „předkrm“. Večer pak přistálo na profilu další foto - manželé Babišovi v gala a s dětmi Vivien a Frederikem. „Miluju motýle ♥️ Veselého Silvestra vám všem,“ vzkázal stručně premiér.

Andrej Babiš a silvestrovský pozdrav: Foto s rodinou a "motýle". S manželkou Monikou, dcerou Vivien a synem Frederikem Andrej Babiš a silvestrovský pozdrav: Foto s rodinou a "motýle". S manželkou Monikou, dcerou Vivien a synem Frederikem | Facebook A. Babiše

Narážel přitom na jeho letošní projev na schůzi Česko-německé obchodní a průmyslové komory, kde říkal: „My v Čechách máme rádi přírodu. My chceme. My máme obrovský program na vodu. My chceme zasadit deset milionů listnáčů. Kůrovec nám žere lesy. My chceme znovu motýle!“ 

Andrej Babiš a jeho silvestrovský pozdrav: "Máte rádi motýle?" tázal se premiér Andrej Babiš a jeho silvestrovský pozdrav: "Máte rádi motýle?" tázal se premiér | Twitter A. Babiše

Bartoš si užíval s manželkou a dcerou

Svérázných silvestrovských vzkazů se ale objevilo více. „Lyduška má doskok jemnější než kočka. Amélie umí po sluchu najít v džungli cvrčka. A já běhám rychleji než slepice a skáču skoro jako myš tarbíkovitá. Ouje. Vše experimentálně ověřeno,“ napsal v poslední den roku 2019 Pirát Ivan Bartoš.

Že by šlo o tajnou šifru? Kdepak, to Bartoš jen využil volného času a rodinu vyvezl do plzeňského zábavního vědeckého parku Techmanie. Vyrazil tam s manželkou Lydií Frankou, která se na jedné z kandidátek Pirátů objevila s profesí „kněžka chaosu“. A dcerou Amélií, kterou společně vychovávají. Později pak Bartoš přidal i svou vlastní novoroční zdravici.

Rakušanovi v očekávání potomka

To vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) zcela vážně popřál na Silvestra klidnou službu hasičům, policistům, záchranářům i lékařům. „Je mi jasné, že to večer nejspíš klidné nebude. Přesto bych rád popřál všem, kdo mají službu, aby byla co možná nejklidnější. A stejně i všem, kdo tráví Silvestra v práci. Ať nám ten nový rok dobře začne,“ uvedl.

Šéf STAN Vít Rakušan na Silvestra připomněl, že je jeho manželka v očekávání. „Od té doby, co mám malé děti (a další kousek na cestě), oslavy nejsou až tak bujaré,“ podotkl otec Agátky a Matěje. Jeho žena Marie přitom v minulosti potratila, začátkem prosince však Rakušan prozradil, že v polovině dubna 2020 by se měli radovat z třetího přírůstku do rodiny.

Takhle se šéf STAN Vít Rakušan odlédl za rokem 2019 Takhle se šéf STAN Vít Rakušan odlédl za rokem 2019 | Facebook V. Rakišana

Pekarová Adamová: Poděkování manželovi

Předsedkyně opoziční TOP 09 Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) sdílela v posledních hodinách roku 2019 fotku se svým manželem - slovenským ajťákem Tomášem Pekarem, kterého si vzala v květnu 2016.

„Mohlo by se zdát, že nejzásadnější událostí roku 2019 pro mě bylo zvolení předsedkyní TOP 09. Z politického hlediska je to určitě pro mě velká změna a závazek. Ale tím úplně nejdůležitějším pro mě i letos bylo, že po mém boku vždy stál ten nejbáječnější mužský, můj milovaný manžel Tomáš. Děkuji mu za to každý den v roce a vím, že to není samozřejmost,“ uvedla na Silvestra šéfka Topky na facebooku.

Konec roku 2019 trávil šéf Pirátů Ivan Bartoš s manželkou Lydií Frankou a dcerou Amélií, předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová s manželem Tomášem Konec roku 2019 trávil šéf Pirátů Ivan Bartoš s manželkou Lydií Frankou a dcerou Amélií, předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová s manželem Tomášem | Facebook M. Pekarové Adamové a I. Bartoše

tokarev ( 2. ledna 2020 15:06 )

Jak jeden estébák dokáže nyní vadit tolika lidem a spousta bývalých komunistů a estébáků co převlékli kabáty a vlezli do jiných stran(dostali se do parlamentu svobodnými volbami,ke korytům,tak jako teď Babiš!)hned po sameťáku a v devadesátých letech zas tolik neva­dili­.Nevyř­váva­lo se na náměstích.Proč?To lidé tenkrát spali?Ne,ono se to tenkrát nehodilo.Co kdyby se zjistilo,že ten úspěšný politik či ta známá osobnost byla ve straně či donášela Stb.To se tak nějak tolerovalo,to se nesmělo pořádně provalit.Až teď po 30ti letech lidem vadí estébák-miliardář,který využil nedokonalého zákona předchozí vlády,nebylo to úplně košer,ale jak tohleto dokáže tolik lidí naštvat,rozdělit a celkem i zapomenout na to co bylo před lety.Hold premiér nebyl miliardář a StBák.

obessenalucerne ( 1. ledna 2020 19:06 )

Určité schopnosti Babišovi (Burešovi) nelze upřít. Od revoluce si "poctivě vydělat" 80 miliard u nás dokázal jen on. Musel mít průměrný plat cca 400.000,-Kč/hodinu, neboli cca 80 milionů měsíčně. Tolik jsme si Kalousek ani já skutečně vydělat nedokázali, protože já jen poctivě pracuji a nekradu. A poctivá práce je dnes asi zavrženíhodná, nutno povinně obdivovat soudruha estébáka Babiše a jeho dotační vychytralosti.

Evka4 ( 1. ledna 2020 18:01 )

Patolízalství? To myslíš vážně? Osobně se neznáme, ale uznávám ho jako politika. Dobrého politika. Zatím nikdo lepší nebyl a není. Ale ty budeš asi Kalouskovec, co?

jdi-se-bodnout ( 1. ledna 2020 17:29 )

Jestli ty ho nepovažuješ za estébáka, je jen tvoje patolízalství. O tom, že skutečně byl estébákem již dříve rozhodl bratislavský soud.

Evka4 ( 1. ledna 2020 17:23 )

jdi se bodnout: Já multimiliardáře Babiše nepovažuji za estébáka a ani nemám pocit, že by si se mnou vytíral řiť. Jestli ty ten pocit máš, tak tě lituju. Musíš se holt víc snažit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa