Marek Rauchfuss po šesti letech mění tým

V nových týmových barvách zahájí rok 2020 Marek Rauchfuss, Kross Bikeranch mění za EthicSport Team... 

Autor: Jan Němec
Marek Rauchfuss po šesti letech mění tým
 

Devětadvacetiletý biker z Hlinska Marek Rauchfuss mění po šesti letech barvy svého týmu, loučí se s Kross Bikeranch Teamem a nastupuje pod křídla znojemského EthicSport Teamu. Doplní tak silné zástupce jako Pavel Boudný nebo Jan Rajchart.

 

"Šest let v Bikeranch týmu bylo skvělých, díky Michalu Doušovi jsem měl možnost se po zdravotních problémech vrátit zpět do bikovýho kolotoče. Cítil jsem ale, že potřebuju změnu a chytit novej drive. Navíc mi táhne na 30 a potřebuju další posun. Viděl jsem, že Jirkovi Křivánkovi novej tým šlape, takže jsme si plácli na rok 2020," uvádí Marek důvody změny.

 

Do Bikeranche k Michalu Doušovi nastoupil v roce 2014 po zdravotních trablech /revmatická artritida, pozn. redakce/ v předchozích sezonách a krůček po krůčku šplhal zase mezi domácí špičku.

 


V roce 2017 absolvovali společně Jiří Křivánek a Marek Rauchfuss etapový závod Cape Pioneer Trek v JAR

 

"V Bikeranchi jsem se zlepšoval postupně. Tím jsem se i přesvědčil, že vypadnout úplně z tréninku na jeden rok je velká ztráta a dohnat to zpět není tak snadný," říká biker, který rád kombinuje maratony, etapáky a cross country. V dresu Kross Bikeranch dosáhl například na 1. místo na 4 Islands, vyhrál celkové hodnocení ČP v maratonu, má dvě bronzové medaile z MČR v maratonu, cení si 12. místa z MS v Singenu nebo druhé pozice na těžkém etapáku v Rumunsku Carpathian Epic, či pátého místa na letošním MČR cross country na domácí trati v Hlinsku.

"Pořád mi chybí ještě výraznější výsledek, tak doufám, že se to v novém týmu zlomí," přeje si Ráfek. 

"Ethicsport cílí hlavně na vítězství v týmové soutěži KPŽ a v Elitě. Já se chci kromě toho ale věnovat i maratonům v zahraničí a pochopitelně i Českému poháru v maratonu. První závod nás čeká už na mistráku v cyklokrosu za 14 dní. Pak zřejmě pojedu MS v zimním triatlonu a na konci února etapák dvojic na Kypru s Jahodou - Honzou Rajchartem. Vrcholy sezony pro mě bude mistrovství ČR XCM a XCO XC, k tomu bych rád uspěl i na mistrovství světa XCM. Věřím, že klapnou i nějaké další etapáky, vše budeme ještě ladit, ale nebojím se, že by program nebyl našlapanej. Kromě závodění chci pomoct mladým klukům v tréninku a pomáhat s organizací, obchodem a s výživou Ethicsport," prozrazuje Marek Rauchfuss, jenž stejně jako celý výrazně žlutý tým bude sedlat stroje Merida.

Závodní stroj Merida Ninety.Six obutý na nových kolech Kastar

 

"Na materiál se hodně těším, k dispozici mám hodně kol: cyklokrosku Merida Mission CX 5000, pevnýho bika Merida Big.Nine a fulla Ninety-Six v nejvyšším osazení na Sramu. Silničky přímo od Bahrain Teamu Merida Reacto s waťáky SRM. Všechny kola obutý do galusek a pláštů od českýho Tufa na zapletených kolech Kastar od Karla Stárka. Těší mě, že kromě těchto českých výrobců budeme vozit i doplňky od KCK Force Zlín. Od přileb, brýlí, treter po další věci."

Příprava na nadcházející sezonu je u Marka a jeho nových týmových kolegů už dávno v plném proudu, vždyť už 12. ledna bude stát na startu domácího šampionátu cyklokrosařů v Jičíně. Ta opravdová biková sezona ale začně až o pár měsíců později a Mára hlásí, že až na kousek odřízlého prstu se cítí dobře.

 

 


"Zdraví drží a zranění se mi naštěstí dlouhodobě vyhýbá. Včera jsme se aspoň fiknul nožem při přípravě věčeře do prstu, a k tomu omdlel a švihnul se do hlavy. Pár stehů a pár dní na ergáči to ale spraví," poodhaluje Mára nejčerstvější novinky.

"Příprava začala v prosinci na Malorce, kde máme celoročně k dispozici apartmán i s koly, takže stačí batoh na záda a sednout na letadlo. Budu i dost na běžkách a ve fitku. Tak, jak mám ověřený z minulosti, že mi to sedí. Všechno ale nebude jen o tréninku, tak jako doteď budu dál pracovat. Vím, že ježdění na kole není věčný, a tak je potřeba mít otevřený zadní vrátka. Navíc mě nebaví po tréninku jen sedět na gauči:)"

Přečteno - 9501x Tagy: merida marek rauchfuss kross
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyČeská spořitelna zahájila sezónu ve Španělsku
    Česká spořitelna zahájila sezónu ve Španělsku
  2. Ostatní závodyCape Epic 2024: newbie Petruš a Hník mohou těžit z týmové sehranosti
    Cape Epic 2024: newbie Petruš a Hník mohou těžit z týmové sehranosti
  3. Tech newsMerida představuje eTRILOGY
    Merida představuje eTRILOGY
  4. TechnikaFotogalerie: Merida Silex 2024
    Fotogalerie: Merida Silex 2024
  5. Tech newsMerida zmodernizovala svůj gravel Silex
    Merida zmodernizovala svůj gravel Silex
  6. Český pohárZávěrečný díl Prima Cupu hostil Mikulov, Rauchfuss a Vojta vítězí
    Závěrečný díl Prima Cupu hostil Mikulov, Rauchfuss a Vojta vítězí

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744