Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Drzých hostů v luxusních hotelech přibývá. Kradou matrace, kávovary i televize

Cestování

  5:00
Washington - Málokoho asi překvapí, když si hosté z pětihvězdičkového hotelu odnesou koupací čepici, minišampón či pantofle. Nový průzkum recenzenta hotelů a lázní Wellness Heaven ale přichází s informací, že přibylo drzých hostů, kterým se z luxusních hotelů podaří ukrást objemnější předměty.
ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: Kovotour plus

Poměrně častá v jejich repertoáru byla krádež matrací, zloději ale nepohrdli ani kávovarem a jeden host francouzského hotelu se pokusil ukrást vycpanou hlavu divočáka, informoval zpravodajský web CNN.

V hotelovém bazénu ve Španělsku se utopili tři členové britské rodiny, příčinu vyšetřuje policie

Průzkum zahrnoval 1157 čtyř- a pětihvězdičkových hotelů. Devětačtyřicet z nich muselo v uplynulých dvou letech řešit krádež matrace, v některých případech i vícekrát, uvedl výkonný ředitel Wellness Heaven Tassilo Keilmann. Hoteliéři se mu svěřili, že většina krádeží matrací se stala v noci. „Řekli mi, že se to většinou stává v noci, když má recepce zavřeno, když tam nikdo není. Některé hotely mají záznamy z bezpečnostních kamer, na kterých je vidět, jak (matraci) převážejí ve výtahu,“ řekl Keilmann.

Unikátní hotel pro obézní lidi se nachází na Bahamách

Nejčastěji hosté podle průzkumu, do kterého byly zapojeny převážně asijské a evropské hotely, kradou ručníky, župany, ramínka či propisky. Pokusili se ale odcizit i objemnější a dražší předměty, jako jsou televize, kávovary, umělecká díla či tablety.

„To mě docela překvapilo, protože hotel může poměrně jednoduše zjistit, kdo to ukradl. Pokojská po check-outu pokoj prohlédne a dá se snadno poznat, když host ukradne televizi či matraci,“ poznamenal Keilmann.

Zatímco mnoho čtyřhvězdičkových hotelů začalo předměty označovat, aby se spustil alarm, když se je někdo pokusí propašovat z hotelového komplexu, v pětihvězdičkových zařízeních se tato praktika moc neuplatňuje. Zároveň je podle Keilmanna méně pravděpodobné, že pětihvězdičkový hotel ohlásí krádež policii či konfrontuje pachatele. Pětihvězdičkové hotely takto postupují, protože nechtějí být spojovány s kriminalitou, myslí si Keilmann.

Horor pro vegetariány. V Německu mají klobásový hotel

Do průzkumu Wellness Heaven se zapojilo 634 čtyřhvězdičkových a 523 pětihvězdičkových hotelů a typ zlodějské klientely, s níž se potýkaly, se velmi lišil. Zatímco pětihvězdičkové hotely častěji řešily krádeže televizí, tabletů a matrací, hosty čtyřhvězdičkových zařízení více zajímaly baterie či dálkové ovladače.

K pozoruhodnějším případům patří pokus o krádež vycpané hlavy divočáka z francouzského hotelu. Personál hosta při krádeži přistihl, nakonec trofej odkoupili jeho přátelé a dali mu ji jako svatební dar. Anglický hotel pro změnu řešil krádež, která spíše připomínala kanadský žert. Host si totiž odnesl čísla ze dveří a přišlo se na to až ve chvíli, kdy další zákazník nemohl najít svůj pokoj.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!