Hlavní obsah

Zeman s Babišem vezmou na novoroční oběd i děti

• Aktualizováno

Tradiční novoroční oběd prezidenta s premiérem se v neděli uskuteční na zámku v Lánech patrně i za přítomnosti potomků. Prezidenta Miloše Zemana doprovodí vedle choti Ivany i dcera Kateřina, premiéra Andreje Babiše s manželkou Monikou mohou doprovodit dcera Vivien a syn Frederik.

Foto: Právo

Prezidentský pár přijal 2. ledna na novoroční oběd premiéra Andreje Babiše s manželkou Monikou.

Článek

Nedělní termín novoročního oběda oznámil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v pátek.

Děti státníků na novoroční oběd běžně nechodí. Vivien Babišové je 19 let, Frederikovi Babišovi 16. Zemanova dcera Kateřina má 26 let.

Prezidentský a premiérský pár se loni setkaly již 3. ledna. Zeman tehdy uvedl, že by se rád s Babišem při stejné příležitosti setkal ještě čtyřikrát. Hlava státu tím chtěla tlumočit naději, že Babiš bude v čele kabinetu i po dalších volbách.

Babiš přitom dříve tvrdil, že bude-li premiérem, po čtyřech letech v politice skončí. [celá zpráva]

Zeman stoluje s Babišem pravidelně v rámci pracovních večeří.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman, jeho manželka Ivana a dcera Kateřina 8. března 2013 na Pražském hradě, kde nově zvolený prezident Zeman složil inaugurační slib.

Tradice novoročních obědů prezidenta s premiérem se datuje od roku 2004, kdy prezident Václav Klaus s chotí poobědvali s premiérem Vladimírem Špidlou a jeho manželkou.

Ženy v minulosti při obědech několikrát absentovaly kvůli nevyřešené rodinné situaci premiéra Mirka Topolánka. Jeho nástupce Petr Nečas dokonce oběd v roce 2013 odřekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám