Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemana a Babiše doprovodí na novoroční oběd i děti. Pochutnají si na candátovi

Autor: ČTK, for - 
3. ledna 2020
11:02

Na tradiční novoroční oběd prezidenta Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše (ANO) v neděli v Lánech doprovodí oba politiky také jejich děti. Informoval o tom prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček na twitteru. Bude to poprvé, kdy si hlava státu a předseda vlády na setkání vezmou i další rodinné příslušníky kromě svých manželek. Blesk Zprávy zjistily, jak bude vypadat slavnostní menu. Státníci si s rodinami pochutnají na paštice, candátovi a sorbetu. 

„Prezident republiky Miloš Zeman s manželkou Ivanou Zemanovou a slečnou Kateřinou Zemanovou se v neděli ve 14:00 v Lánech setkají s premiérem Andrejem Babišem, jeho manželkou Monikou Babišovou, slečnou Vivien Babišovou a s panem Frederikem Babišem u tradičního novoročního oběda,“ informoval veřejnost na twitteru mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček.

Své děti z prvních manželství politici na oběd nepřivedou. O slavnostní menu tak bude ochuzen Andrej Babiš junior, Adriana Bobeková a David Zeman.

Blesk Zprávy zjistily i menu. Podávat se bude kachní paštika na portském víně, pečený candát se zámeckými brambůrky a citronový a malinový sorbet s jahodami.

Bude to vůbec poprvé, co se na novoročním obědě objeví i děti pozvaných. „Byl to návrh pana prezidenta, který jsme rádi akceptovali,“ doplnil pro Blesk Zprávy Andrej Babiš. 

Tradici novoročních obědů prezidenta s premiérem v Lánech zahájil Zemanův předchůdce Václav Klaus. Od počátku šlo o společenské setkání, při němž oba politiky doprovázely manželky.

Výjimkou byly roky 2008, 2009 a 2013, kdy tehdejší premiéři Mirek Topolánek a Petr Nečas (oba ODS) již nežili s manželkami, a proto se politici setkali pouze ve dvou.

Podle vyjádření premiérů se na novoročních obědech s hlavou státu mluví zejména o společenských tématech, debata se ale týká i aktuálních politických témat.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dobryclovek ( 5. ledna 2020 10:40 )

peter peter tvuj táta je hovado,buzna,špína že splodil takové smradlavé jelito!!

renan ( 4. ledna 2020 13:29 )

Naše VIP tahají své tradičně dědičně talentované děti před kamery a mikrofony od tří let.
Tady ti mají sice trochu zpoždění, ale někde se otrkat konečně musí. Jistě i tihle tři potomci zdědí talent na politiku po rodičích

dobryclovek ( 4. ledna 2020 11:16 )

ja su tak hrdý na naše dva nejlepší politiky Babiše Zemana!! a jsem štastý že luza,­chci­ploti­ny,smaž­ky diskuze se zde zalikají závisti,zákeřnosti socek,špíny žumpy!

verka1 ( 3. ledna 2020 21:03 )

Jasně když si někdo udělá dluhy má je splácet. Ale jak ukazují případy v TV půjčí si určitou částku a musí vrátit mnohonásobně víc, to jsou exekutoři - podvody.

verka1 ( 3. ledna 2020 20:15 )

Jaky je rozdíl mezi komunismus - kapitalismus? Komunismus - stbaci, lidové milice...
Kapitalismus - exekutoři...
V každé době lži, podvody...
Co je horší?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa