Ještě jedno důležité sdělení. Šlo sice o fotbalový stadion Dynama Drážďany, ale včera se na něm odehrál hokejový Open Air, v rámci kterého se kromě německých klubů utkala také Sparta s Litvínovem. A právě mezi odpoledními a večerními zápasy se v areně objevilo německé duo Stereoact, které tvoří Rico Einenkel (41) a Sebastian Seidel (35). To udělalo remix hitů Karla Gotta, které mimo jiné převedli do nové instrumentální podoby. A právě tímto způsobem vzdali zlatému hlasu z Prahy, jak Mistrovi v německy mluvících zemích přezdívali, hold.

 „Karel Gott je fenomén. Jako dítě jsem jeho písničky poslouchal s rodiči na gramofonu,“ řekl německému deníku Bild Einenkel. „Pro sobotní show jsme si vypůjčili části z jeho písniček Babička a Zvonky štěstí a katapultovaly jsme je do nové éry,“ dodal. Celý stadion při poctě Karlu Gottovi bouřil a tleskal. A nechyběly ani slzy dojetí. „Třeba se z našeho počinu stane hit,“ dodalo německé duo Stereoact. Mistrovi čeští fanoušci, až na výjimky (mohlo jít právě o návštěvníky hokejových utkání z Česka, pozn. red.) o poctě pro Karla Gotta vůbec nevěděli. „Slyším to od vás poprvé. Nikde se o tom nemluvilo. Ale víte co, fanynka hokeje nejsem, takže bych tam asi nejela. Ale mám radost, že se tato pocta uskutečnila. Němci mají Karla moc rádi a je to dojemné,“ svěřila Nedělnímu Blesku Mistrova dlouholetá fanynka Věra ze středních Čech.

„Já se ráda zúčastním vzpomínkového koncertu na Karlíka v Česku, který má být letos,“ dodals.To, že německé duo Stereoact připravilo poctu Českému slavíkovi, dojalo i jeho nejstarší dceru Dominiku (46). „Mám z toho ohromnou radost. Vím, jak byl táta v Německu velmi populární. Před Vánocemi jsem v Praze potkávala řadu eho fanoušků z německy mluvících zemí, kteří mi kondolovali a zároveň si se mnou hezky povídali. Do Drážďan bych ale stejně nemohla jet, protože jsem byla v práci,“ řekla Nedělnímu Blesku Dominika. 

Fotogalerie
35 fotografií