Bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Řepka dnes odpoledne opustil borskou věznici v Plzni. Ve ní strávil 226 dní, víc než třetinu trestu za zpronevěru luxusního vozu, internetové útoky na jeho druhou exmanželku a maření úředního rozhodnutí. O podmíněném propuštění dnes v neveřejném řízení rozhodl Krajský soud v Plzni a do věznice zaslal příslušný příkaz.

Řepka opustil brány věznice po 14. hodině. Na místě na něj čekala jeho přítelkyně Kateřina Kristelová. Řepka ji na dlouho objal a poté spolu beze slova rychle odešli do auta a odjeli.

„Odsouzený Tomáš Řepka byl podmíněně propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody se stanovením zkušební doby na tři roky," uvedla již dopoledne mluvčí plzeňského krajského soudu Lucie Jíchová.

Bývalého obránce Sparty či West Hamu byl odsouzen za zpronevěru luxusního vozu, internetové útoky na svou exmanželku, které spočívaly ve smyšlených erotických inzerátech, a za to, že opakovaně sedl opilý za volant a ve zkušební době podmíněného odsouzení se dopustil dalších trestných činů. Celkem si měl odsedět 2,5 roku, ale obvodní soud pro Prahu Řepkovi započítal 293 odpracovaných hodin v rámci obecně prospěšných prací jako 293 odseděných dní.

Pracoval v pekárně

Sportovec nastoupil k výkonu trestu na konci května na pražské Ruzyni, už počátkem června byl však převezen do věznice na Borech. Tam mezi vězně, kteří ho často oslovovali celebrito, zapadl, nebyly s ním žádné problémy. Začal také pracovat, byl pekařem v soukromé provozovně mimo areál věznice. Ve firmě si ho chválili, je šikovný a pracovitý.

V listopadu loňského roku žádal známý bouřlivák Okresní soud Plzeň-město o předčasné propuštění z vězení, ale neuspěl. Soudce ale konstatoval, že o propuštění žádá brzy, a také uvedl, že Řepkova výpověď na něj působila jako bagatelizování věci a že si odsouzený podle něj stále neuvědomil podstatu trestu. Řepka se ale odvolal ke krajskému soudu, uspěl, a tak mohl opustit brány věznice.