Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Plíšková začala sezonu třísetovou výhrou nad Tomljanovicovou, zaznamenala 12 es

Karolína Plíšková odpaluje míček. foto: ČTK/AP

Brisbane (Austrálie) - Tenistka Karolína Plíšková začala sezonu a cestu za obhajobou titulu na turnaji v Brisbane třísetovou výhrou. Světová i nasazená dvojka zvítězila ve 2. kole nad domácí Ajlou Tomljanovicovou 6:4, 6:7 a 6:1. Do čtvrtfinále prošla i nasazená pětka Petra Kvitová, která porazila ruskou kvalifikantku Ljudmilu Samsonovovou jasně za hodinu 6:3 a 6:2.
  7:15aktualizováno  7:40

„Jsem tady déle než dva týdny, takže jsem ráda, že jsem konečně hrála zápas. První duel sezony je vždy těžký bez ohledu na to, jak mi to šlo v tréninku,“ řekla na webu WTA Plíšková, která si k výhře pomohla dvanácti esy a 39 vítěznými míči.

Ve čtvrtfinále se dvojnásobná vítězka turnaje střetne s Alison Riskeovou. Američanka v předchozích dvou kolech vyřadila dvě Češky - nejdříve si poradila s Karolínu Muchovou a poté s Barborou Strýcovou. Plíšková současnou světovou devatenáctku porazila ve všech šesti vzájemných zápasech.

Kvitová využila v utkání se 129. hráčkou žebříčku všechny tři brejkboly. „Čelila jsem velmi tvrdému servisu, ale byla to výzva. Občas trénuju s klukama, takže jsem na to byla připravená. Mám z postupu radost,“ řekla Kvitová na kurtu.

O semifinále bude hrát překvapivě s Američankou Jennifer Bradyovou. Hráčka z kvalifikace totiž vyřadila světovou jedničku Ashleigh Bartyovou 6:4 a 7:6.

Tenisový turnaj žen v Brisbane (tvrdý povrch, dotace 1,5 mil. dolarů), dvouhra - 2. kolo:

KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (2) - Tomljanovicová (Austr.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:1, KVITOVÁ (5) - Samsonovová (Rus.) 6:3, 6:2, Bradyová (USA) - Bartyová (1-Austr.) 6:4, 7:6 (7:4).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!