Týmové přestupy: Bohé, Teocchi, Tempier, Dascalu a Flückiger v novém

Pomalu se začínají rojit zprávy o přestupech a změnách v týmech a zde je přehled těch nejdůležitějších...

Autor: Jan Němec
Foto: archiv týmů
Týmové přestupy: Bohé, Teocchi, Tempier, Dascalu a Flückiger v novém

 

A protože mají dámy přednost, začneme přehled o týmových změnách právě jimi. Svou soupisku obměnil čistě ženský celek Ghost Factory: roční angažmá nebylo dále prodlouženo italské bikerce Marice Tovo, která se v sezoně 2019 dvakrát zranila a výsledkově byla daleko za očekáváním, pochopitelně. Její místo zaplnila další talentovaná závodnice do 23 let Caroline Bohé z Dánska. Rovněž dvacetiletá bikerka v loňském roce skončila třikrát v top pětce v závodech Světového poháru U23 a v celkovém hodnocení obsadila devátou příčku. Německý tým tak po Malene Degn přidal do svých řad už druhou Dánku.

Své nové týmy hledají závodníci formace Bianchi, který po mnoha a mnoha letech překvapivě opouští světovou scénu. Třiadvacetiletá italská reprezentantka Chiara Teocchi se tak upsala domácímu celku Santa Cruz FSA. Drobná závodnice z Bergama vloni vstoupila do elitní kategorie celkem slušně, svůj první rok zakončila na 24. místě celkového hodnocení, když se dvakrát umístila v top dvacítce.


Nové zázemí našel i sympaťák Stephane Tempier, který strávil v tyrkysovém dresu Bianchi poslední čtyři sezony, v olympijském roce mu dal důvěru tým Trek Factory Racing! Takže více než adekvátní náhrada pro třiatřicetiletého bronzového medailistu z loňského mistrovství světa v Kanadě. Stane se tak týmovým parťákem hvězdné sestavy v čele s Jolandou Neff, Emily Batty, Evie Richards a Antonem Cooperem.

"Jsem velmi rád, že mohu reprezentovat tak slavnou značku kol," uvádí Tempier v tiskové zprávě. "Vybojovat si místo na olympijských hrách v Tokiu je můj velký, velký cíl, protože to pravděpodobně budou moje poslední hry." 

Dlouho očekávaná zpráva o loňském králi kategorie U23 je sice už na světě, ale zdaleka není tak bombastická, jak jsme očekávali. Rumunský drak Vlad Dascalu, žijící ve Španělsku a dosud hájící barvy Brujula Bike, přijal nabídku italské formace Trek - Pirelli, dříve známého jako Trek - Selle San Marco. Italský tým známý spíše z maratonských podniků uvádí, že v budoucnu se bude víc a víc soustředit na olympijské cross country. 

"Jsme velmi hrdí na to, že s námi je devítka světového žebříčku a jsme si jisti, že společně máme před sebou velmi slibné roky," řekl Marco Trentin o mistru světa a Evropy U23 a rovněž i vítězi Světového poháru 2019 v kategorii U23.

Dascalu, jenž byl vyhlášen nejlepším rumunským cyklistou roku, debutuje s novým týmem 13. února na etapovém závodě Mediterrean Epic. 

 


Naopak řady velkého týmu musel opustit pětatřicetiletý Švýcar Lukas Flückiger. Rozpad elitní formace BMC MTB Racing byl velkým překvapením pro mnohé, Lukas v něm strávil poslední rok a nyní se vrhl do vlastního projektu s názvem Flückiger Infinity Racing. Pojmenováním tak dává najevo, že rozhodně nehodlá svou závodní kariéru pověsit na hřebík. Starší bratr úspěšnějšího Mathiase nevzdává ani účast na olympiádě, i když mezi Švýcary nemá dobrou výchozí pozici. 

"V pozadí mé mysli stále věřím v malou šanci kvalifikovat se na olympiádu, což mi dává velkou motivaci," říká Lukas Flückiger, jenž skončil v pořadí SP 2019 až na 41. místě.

 

Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyCink připsal první UCI body letošní sezony
    Cink připsal první UCI body letošní sezony
  2. ZávodyFotogalerie: Mistrovství Evropy XCO - Krynica Zdrój 2023
    Fotogalerie: Mistrovství Evropy XCO - Krynica Zdrój 2023
  3. Mistrovství EvropyDascalu a Pieterse novopečenými mistry Evropy, Cink 10.
    Dascalu a Pieterse novopečenými mistry Evropy, Cink 10.
  4. Světový pohárSchurter ani Dascalu ve Snowshoe zlomeniny neutrpěli, v Mont Sainte Anne budou na startu!
    Schurter ani Dascalu ve Snowshoe zlomeniny neutrpěli, v Mont Sainte Anne budou na startu!
  5. Ostatní závodyFrancouzi, Němci, Dánové nebo i Filipínci mají za sebou domácí šampionáty XCO
    Francouzi, Němci, Dánové nebo i Filipínci mají za sebou domácí šampionáty XCO
  6. ZávodyFotogalerie: Světový pohár XCO #2 - Albstadt
    Fotogalerie: Světový pohár XCO #2 - Albstadt

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744