Recenze: Deodorant Ben & Anna

Recenze deodorant Ben a Anna
Líbí se vám článek? Tak se o něj podělte!

Nebudu lhát a na začátek rovnou řeknu, že jsem si tenhle deodorant poprvé koupila kvůli papírovému obalu. Všechny předešlé přírodní deo jsem měla v plastu a pokukovala jsem dlouho po nějakém, který by byl zabalený víc ekologicky. Druhá věc, která mě zaujala, byly vůně. Těch je na výběr celkem 10 a každá z nich zní zajímavě.

Samotná značka Ben & Anna je taky velmi sympatická. Je pojmenovaná po zakladatelích, mladém páru z Německa, jejichž snem bylo a je vyrábět ekologickou a přírodní kosmetiku. Značka má certifikát NaTrue, který patří v evropském prostřední mezi nejpřísnější.

Právě teď používám už třetí balení tohoto deodorantu, takže je čas na recenzi.

Balení a aplikace

Deodorant Ben & Anna má formu tyčinky a jak jsem zmiňovala už v úvodu, jeho balení je v podstatě papírová tubička. K deodorantu se jednoduše dostanete tak, že prstem zatlačíte na spodní část a tyčinku vysunete. Při nanášení musíte prst uvnitř obalu podržet a po nanesení bříškem prstu deodorant zatlačit zpět do tubičky.

ben a anna přírodní deodorant

Samotný deodorant je poměrně tuhý a na omak sušší. Vypozorovala jsem, že se lépe nanáší v teplejších dnech, protože trochu změkne a povolí. Naopak v zimě může být tyčinka někdy až moc tuhá a při nanášení se drolí. V podpaží vám pak proto můžou zůstat hrudky, které je potřeba rozetřít do kůže prsty.

Chci se ještě víc zastavit u balení. Ačkoliv je ze 100% recyklovaného papíru a co se týče aplikace, tak funguje naprosto skvěle, stejně je tu pár zádrhelů, které chci zmínit. Deodorant hodně zůstává po okrajích tubičky, takže je dobré ho občas prstem otřít a produkt „vrátit doprostřed“ a zatlačit do tyčinky. Jenže důsledkem toho a kvůli tomu, že deodorant je v podstatě vyrobený z másel a olejů, se vrchní vrstva papíru odlupuje a papírová tubička do sebe začne vsakovat čím dál víc mastnoty z produktu.

ben and anna deo problém
Odlupující se vrstva na papírové tubičce.

Po dopotřebování deodorantu vám tedy zůstane mastná papírová tubička. Značka sice uvádí, že obal můžete vyhodit do kontejneru na papír, ale já chci jen zmínit, že recyklaci papíru jakékoli znečištění včetně mastnoty ztěžuje a tudíž není vhodné mastný obal vyhazovat do modrého kontejneru. Vyhazuji ho proto do směsného odpadu.

Vůně

Deodorant Ben & Anna seženete v 8 variantách, tedy 7 vůních a jeden bez vůně:

V obchodě jsem je očuchala všechny a ve všech případech se jedná o jemné, nedráždivé vůně. Troufám říci, že z žádnou z nich nešlápnete vedle.

Já mám nejradši svěží citrusové vůně, proto je mým favoritem Růžový grapefruit, který jsem si koupila už dvakrát. Voní jako skutečný grapefruit, ale opravdu hodně jemně. Je to svěží, lehce nahořklá vůně, která je ale na těle dost nenápadná.

Zkoušela jsem i vůni Horský vánek, která voní přesně tak, jak se jmenuje 🙂 Většinou na mě přírodní deodoranty bez sody nefungují, ale tento překvapivě ano, i když do největších veder bych si ho nebrala.

Jak funguje

Základem tohodle deodorantu je bambucké máslo a oleje, jako u většiny přírodních deodorantů. Vždycky mám proto obavu, aby deodorant nebyl moc mastný, což se v tomto případě naštěstí neděje. Deodorant se dobře vsákne do pokožky a tudíž nemastí oblečení.

Připadá mi, že vůně deodorantu se vytrácí celkem rychle – alespoň tedy oproti ostatním přírodním deodorantům, které doporučuji. Podpaží mi vydrží vonět cca cca půl dne, což není moc. Nemusíte mít ale strach, že po půl dni začnete zapáchat, protože další obsažené látky (např. jedlá soda) odér z potu neutralizují.

Když jsem šla k večeru cvičit, pro jistotu jsem si přetřela podpaží znovu a deodorant to zvládl. Nutno ovšem říct, že jsem ho nepoužívala v tom nejparnějším létě (to se raději spolehnu na ty osvědčené), v chladnějším období mi ale bohatě postačuje.

ben anna ocean cleaning
Tady je dobře vidět, jak papírová tubička vsakuje máslo a oleje (mastnotu) z produktu.

Složení

Sodium Bicarbonate, Butyrospermum Parkii Butter*, Maranta Arundinacea Root Powder*, Zea Mays Starch, Cocos Nucifera Oil*, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Helianthus Annuus Seed Oil*, Coco-Caprylate/Caprate, Helianthus Annuus Seed Cera, Ricinus Communis Seed Oil, Shorea Robusta Resin, Rhus Verniciflua Peel Cera, Citrus Reticulata Peel Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Rhus Succedanea Fruit Cera, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate***, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Daucus Carota Sativa Root Extract*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract**, Limonene**, Linalool** * = z kontrolovaného ekologického zemědělství, **=z přírodních éterických olejů, *** certifikovaný RSPO

Cena

199 – 220 Kč za 40g balení

Kde koupit

Najdete ho například na e-shopu Biooo.cz nebo na Notino.cz.

Co dalšího od značky Ben & Anna

Teprve nedávno značka do své nabídky přidala další produkty, tentokrát z oblasti ústní hygieny. Zaujaly mě zubní pasty, které jsou balené ve skleněné dóze a nanáší se přiloženou špachtličkou – nejspíš vyzkouším variantu pasty proti zbarvení zubů.

Nabízí i zubní prášky, které se používají na čištění zubů stejně jako pasta. Chtěla bych vyzkoušet i jejich ústní vodu pro citlivé zuby.


A ještě jedna dobrá zpráva na závěr 🙂 Pokud si koupíte nějaký produkt od značky Ben & Anna, přispějete tím na na podporu projektu One Earth – One Ocean, který má za cíl vyčištění oceánů od plastů, ropy a dalších chemikálií.


Přihlašte se k odběru nových článků

Jednou za měsíc dostanete přehled nových článků přímo do vaší e-mailové schránky.

Přihlášením k odběru dáváte souhlas se Zásadami ochrany osobních údajů.

Naposledy aktualizováno 5. 12. 2023

Lucie

Deodorant Ben & Anna

199 Kč
8

Celkový dojem

8.0/10

Výhody

  • bezpečné přírodní složení
  • hodně variant vůně
  • ekologičtější balení
  • zodpovědná značka

Nevýhody

  • tužší konzistence
  • rychlé opotřebování obalu
  • vůně se rychle vytrácí
  • v aktivních dnech je třeba opakovat aplikaci

Líbí se vám článek? Tak se o něj podělte!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *