Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ples na Hradě: Zeman si zatančil s Ivanou, pak šel na Babišovu Moniku. Nechyběla Kate

Aktualizováno -
11. ledna 2020
13:23
Autor: ČTK, Mii, for, jko - 
10. ledna 2020
19:05

V pátek večer začal projevem prezidenta Miloše Zemana na Pražském hradě pátý charitativní ples. Hosté byli dobře naladěni, včetně ministrů. Přítomen byl i premiér Andrej Babiš (ANO) s ženou Monikou, ta zvolila bílé šaty s odhaleným ramenem a odvážným rozparkem. Prezident při projevu neskrýval nadšení z toho, že si s ženou ministerského předsedy zatančí. Rovněž uvedl, že letos získá Řád bílého lva I. třídy zesnulý zpěvák Karel Gott. Moderování se ujala Alex Mynářová. Během večera vystoupili mimo jiné zpěváci Daniel Hůlka, Bohuš Matuš nebo Václav Neckář.

Pro účastníky byla připravená degustace českých a moravských vín a jako na předchozích plesech se uskutečnila tombola. Hlavní cenou byla večeře s prezidentským párem, dále mohli účastníci plesu vyhrát divočáka, procházku lánskou oborou, hokejku a dres Jaromíra Jágra nebo hodinky či wellness pobyty.

Kancelář prezidenta již v pátek odpoledne ukázala, jak probíhají přípravy. Sál byl honosně vyzdobený a laděný do červenobílé barvy. Na místo dorazila plejáda osobností, Blesk spatřil například šéfa poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka, exministra kultury Antonína Staňka (ČSSD), přítele Zemana Martina Nejedlého či bývalého policejního prezidenta a dnes českého velvyslance na Slovensku Tomáše Tuhého.

Video  Ples na Hradě: Zeman si zatančil s Ivanou  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

„Nevím, jestli se mám dříve dívat na tu krásnou výzdobu Španělského sálu, nebo na krásu dam. Snad to nevyzní jako laciný kompliment, ale opravdu vám to sluší,“ uvedl ples moderátor a herec Tomáš Krejčíř, který provázel večerem spolu s Alex Mynářovou.

Dobře naladěné Benešová s Dostálovou

Kancléř Vratislav Mynář širokým úsměvem vítal účastníky plesu. Divočák strhával na sebe před začátkem pozornost, lidé jej obcházeli a toužebně po něm hleděli. Usměvavé byly rovněž ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (ANO) a spravedlnosti Marie Benešová (za ANO). Mynář nevynechal se svou ženou tanec.

Charitativní ples Hradu 2020: Ministryně Klára Dostálová (ANO) a Marie Benešová (za ANO) (10.1.2020) Charitativní ples Hradu 2020: Ministryně Klára Dostálová (ANO) a Marie Benešová (za ANO) (10.1.2020) | Blesk - David Malík

Na místě nechyběl Babiš, jeho žena Monika byla tradičně pečlivě upravena. Zvolila bílé třpytivé šaty s odvážným rozparkem. Pro ni netypicky se s nimi nepochlubila na sociální síti instagram. Ministryně sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) dorazila v modročerné róbě a „vytáhla“ svého manžela Aleše Chmelaře.

Zeman vyzval Moniku k pomalému valčíku

Slova se při zahájení chopil organizátor plesu - prezident Miloš Zeman. „Chtěl bych se omluvit těm, na koho se nedostalo, protože se přihlásili pozdě, ale Španělský sál není nafukovací,“ začal s tím, že děkuje všem, co se na organizování podíleli, a to bez nároku na honorář.

Zeman připomněl, že výdělek z plesu půjde dětem ze společnosti Klokánek a také seniorům. S radostí pak sledoval souhlasné pokynutí hlavou ministryně pro místní rozvoj Kláry Dostálové, když se jí zeptal, zdali na Klokánek půjde více financí. 

S žertem se pak obrátil na manželku premiéra Moniku Babišovou. „Monika loni slíbila, že si dnes úbor zkrátí, abych jí na něj při tanci nešlápl. Bude mi ctí krátce poté, co jako obvykle zahájíme tento ples s mojí milovanou ženou, vyzvat ji k tanci,“ řekl s tím, že se bude jednat o pomalý valčík, protože více nezvládne. 

„Milá paní Moniko. Budete každého svého budoucího partnera považovat za vynikajícího tanečníka,“ dodal. Dvojice si posléze skutečně zatančila a opravdu šlo o pomalý valčík.

Video tance Zemana s Babišovou původně na svém instagramu sdílela Mynářová a rychle se začalo šířit. Jenže ho záhy smazala a napsala k tomu zatím jen: „To video zde hledáte zbytečně. Smazala jsem ho. Vysvětlím zítra!“

Prezident vyznamená Gotta, zmínil trpaslíky

Prezident také prozradil jedno z prvních jmen, které se objeví na listině oceněných státním vyznamenáním, která budou předaná 28. října. Bude jím zesnulý zpěvák Karel Gott. 

„Mistr Karel Gott na tomto plese také zpíval a já se těším, že pokud mi to Andrej Babiš podepíše, vyznamenám Karla Gotta Řádem bílého lva I. třídy. Máme si vážit lidí, kteří v životě něco dokázali, a ignorovat posměšky závistivých trpaslíků, kteří nedokázali nic,“ uvedla hlava státu.

Po proslovu nechyběl tanec prezidenta s jeho ženou Ivanou Zemanovou, jako každý rok. 

Prezident Miloš Zeman si na pátém charitativním plesu na Hradě zatančil i s manželkou premiéra Monikou Babišovou. V popředí tančí s manželkou Zemana Ivanou Andrej Babiš (11.1.2020) Prezident Miloš Zeman si na pátém charitativním plesu na Hradě zatančil i s manželkou premiéra Monikou Babišovou. V popředí tančí s manželkou Zemana Ivanou Andrej Babiš (11.1.2020) | Twitter/ Jiří Ovčáček

Loni stála vstupenka na ples do Španělského sálu 10 000 korun a celkově ples vynesl přes dva miliony. Letos akce vynesla 2,36 milionu korun. 

O předtančení se postarali tanečníci z Divadla Broadway. Zemanova dcera Kateřina během večera nechala rodičům zahrát píseň francouzské šansoniérky Edith Piaf Non, je ne regrette rien (Ničeho nelituji) jako symbolický dar k letošnímu 27. výročí jejich svatby. Z hudebníků na plese vystoupili Václav Neckář, Helena Vondráčková, Daniel Hůlka, Bohuš Matuš či Marian Vojtko. 

Daniel Hůlka (51) na pátém charitativním plesu na Hradě. Daniel Hůlka (51) na pátém charitativním plesu na Hradě. | Twitter/ Jiří Ovčáček

K jídlu guláš, řízečky i drobné sladkosti

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček pro Blesk doplnil, že občerstvení bylo formou rautu. „Například guláš, řízečky, šunka od kosti, ale také drobné sladkosti,“ vypočetl.

Prezidentský pár pořádá reprezentační plesy od roku 2015. V roce 2018, kdy Zeman obhajoval ve volbách svou funkci, se akce nekonala.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

AVIGLION ( 12. ledna 2020 09:14 )

A opět zdejší parta primitivnich tupounů co se ukájí svou debi..litou tím,že sem píšou své ubohé sra..čky jsou stale dokola ten stejny odpad,jen pod jinym nickem. Samej srab a uchyl..
Je to sorta bezmocnych skřetů,co se se svou zakomplexovaností vyblijí alespom zde v žumpě Blesku,protože jinde by dostali přes držku
Mají zkur..venej promarněnej zivot zlodějíčků ,samej duševni a asi i tělesný mrzák..tak si jdou kompenzovat své komplexy a uchylky na diskuse,pokud mozno nadavat na p.Zemana a p.Babiše..Asi odnož milionu chcanek co maji misto mozku prdeI

sekebo ( 12. ledna 2020 07:54 )

Jo Eman má s Klémou dosti společného

sekebo ( 12. ledna 2020 07:52 )

Aspoň, že vybrali něco na charitu, jinak společnost, včetně vystupujících "hvězd" komunistických estrád, přímo odporná.

avina ( 11. ledna 2020 20:13 )

Konečně chlap-postavou i v důchodovém věku.....To mnozí závidí nejvíce! Závistivci -kopie zrzavého Vaška, drobné a malé postavy. K sobě měl mohutnou Dášu. Nikdyspolu veřejně netancovali.

MiriamK ( 11. ledna 2020 19:30 )

CHCÍPNI

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa